Rămâi conectat

Ştirea zilei

PENSII 2022. Dan Vîlceanu, despre renegocierea PNRR: „ Nu pot să spun decât succes la optimizare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PENSII 2022. Dan Vîlceanu, despre renegocierea PNRR: „ Nu pot să spun decât succes la optimizare”

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, pune cruce ideii de renegociere a PNRR, în sensul majorării plafonului de 9,4% din PIB care poate fi acordat pensiilor. Acesta vorbește doar despre o eventuală optimizare.

„Din câte am văzut, nu se mai pune problema. Înțeleg că și domnul ministru (ministrul muncii, Marius Budăi, n.r.) a renunțat la ideea renegocierii și s-a pus problema optimizării. Nu pot să spun decât succes la optimizare”, a declarat Vîlceanu, la finalul ședinței de guvern.

Citește și: Pensii 2022: Peste 63.000 de lei, cea mai MARE pensie din România, în ianuarie

Întrebat dacă îl va ajuta pe ministrul Budăi cu această optimizare, Vîlceanu a răspuns: „Mă tem că optimizarea legii pensiilor intră strict în sarcina Ministerului Muncii.”

Despre discuția referitoare la o negociere care să permită creșterea pensiilor mici, ministrul Vîlceanu a precizat că „reforma pensiilor din PNRR asta a cuprins – o lege nouă care să permită creșterea pensiilor mici și eliminarea inechităților din sistem.”

Dan Vîlceanu a revenit ulterior asupra declarației privind ajutorul pe care l-ar putea da ministrului muncii.

Citește și: Pensii 2022: Majorare pensii ianuarie 2022 • punctul de pensie • ajutorul pentru pensionari • impozitarea pensiilor • pensii militare 2022

„Sigur, orice ministru care îmi cere ajutorul îl va primi. Nici nu se pune problema. Suntem colegi în guvern. Dar mă tem că dacă aș intra în discuții legate de această optimizare ea nu ar putea fi decât o optimizare a implementării PNRR, pentru că până la urmă cred că asta așteptăm toți. În PNRR, din punctul meu de vedere, sunt reforme extrem de benefice, inclusiv pe pensii.

Citește și: Recalculare pensii 2022: Recalcularea NU va ţine cont de toate veniturile obţinute

Bineînțeles, dacă pot să dau o mână de ajutor, cu mare drag voi face acest lucru”, a explicat Vîlceanu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea