Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Pensie 2020: Cum poți să verifici câți ani de vechime ai acumulat în muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Serviciile electronice s-au modificat semnificativ în România. Acum oamenii nu vor mai fi nevoiți să facă drumuri pentru câteva informații utile. Se pot verifica cu ușurință toate informațiile legate de pensie, printre care și anii de vechime acumulați în muncă. Cum puteți face acest lucru fără nici un drum la casa de pensii?

Modalitatea simplă de a verifica anii de vechime acumulați pentru pensie

Casa Națională de Pensii Publice a perfecționat de curând serviciile electronice. Așadar, puteți afla mult mai multe informații printr-un click pe site-ul lor oficial, fără a fi nevoie să te deplasezi la sediul din localitatea de domiciliu. Aici puteți găsi cererile de pensionare, contribuabilii activi și informații cu privire la datele din carnetele de muncă anuale și lunare aferente perioadei începând cu luna aprilie 2001.

Totodată, pentru a afla anii de vechime puteți verifica și declarațiile D112 depuse de angajatori, informații referitoare la PILON II de pensii private, informații referitoare la pensia comunitară, la debite din executare și referitoare la fișa financiară. Amintim că toate informațiile cu privire la stagiile de cotizare (verificarea plății de către angajator a contribuțiilor la pensii), sunt mult mai importante mai ales începând de 1 septembrie 2021, atunci cânt cuantumul pensiei va ține cont doar de contributivitate (plățile efective către casele de pensii).

Accesând site-ul Casei Naționale de Pensii Publice, toți vor putea verifica cu ușurință atât toate informațiile prezentate mai sus, cât și obținerea informațiilor legate de cuantumul și durata contribuțiilor. În acest fel drumurile la casele teritoriale de pensii se vor reduce semnificativ prin câteva accesări pe internet. De asemenea, cererea de pensie se poate face și ea online cu ușurință, efectuând doar un singur drum către casa de pensii, prezentând actele necesare online.

Sursa: impact.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea