Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pelerinaj pentru Eminescu – ediţia a XVI-a

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În anul împlinirii a 145 de ani de la participarea poetului naţional la Adunarea ASTRA de la Alba Iulia şi a 161 de ani de la naşterea „Luceafărului”, vineri, 14 ianuarie, va avea loc cea de-a XVI-a ediţie a manfestării culturale „Pelerinaj pentru Eminescu”. Acţiunea este organizată de ASTRA tineret şi ASTRA universitară din cadrul Despărţământului „Eugen Hulea” Alba Iulia, ne-a anunţat preşedintele executiv Gligor Udrea, director al Liceului de Muzică şi Arte Plastice.
Astfel, la ora 13.00, la Biserica „Bunavestire” din centrul municipiului, preotul Doru Gheaja va oficia un Te Deum, urmat de evocarea „Eminescu, simbol al culturii române”, prezentată de conf. univ. dr. Diana Câmpan (Universitatea „1 Decembrie 1918”). Manifestarea va continua cu un recital de poezie din creaţia elevei Iulia Todică (Cercul Astra „HCC” Alba Iulia) şi un microrecital de muzică pe versurile „Luceafărului”, susţinut de Corul „Augustin Bena” (dirijor prof. Daniela Rus) şi Corul „Flori de mai” dirijor (înv. Cristina Florea).
Apoi, la sala festivă a Liceului de Muzică şi Arte Plastice Alba Iulia va fi pusă în scenă o dramatizare după „Scrisoarea III”, interpretată de elevii Şcolii „Mihai Eminescu” Alba Iulia, coordonaţi de prof. Lucia Jimborean. Nu vor lipsi însă poeziile eminesciene şi un recital pe versuri de Mihai Eminescu susţinut de clasa de canto clasic a Liceului de Muzică şi Arte Plastice Alba Iulia.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

28 februarie 2024 | Comemorarea a 239 de ani de la Martiriul lui Horea, Cloșca și Crișan, la Alba Iulia: Slujbă religioasă și depuneri de coroane și jerbe. PROGRAM

Ziarul Unirea

Publicat

în

28 februarie 2024 | Comemorarea a 239 de ani de la Martiriul lui Horea, Cloșca și Crișan, la Alba Iulia: Slujbă religioasă și depuneri de coroane și jerbe. PROGRAM Miercuri, 28 februarie 2024, la Alba Iulia va avea loc comemorarea a 239 de ani de la Martiriul lui Horea, Cloșca și Crișan, la Obeliscul lui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea