Rămâi conectat

Curier Județean

Pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru bărbatul din Cergău care și-a bătut un unchi până l-a băgat în spital

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Cergău, a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare, deși este judecat pentru infracțiunea de violență în familie în forma tentativei de omor.

Rupa Grigore Alin a fost condamnat la pedeapsa finală de 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe o perioadă de 7 ani. Inculpatul a fost obligat, în schimb, la plata unei amenzi penale de 1.800 de lei pentru săvârșirea infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Hotărârea a fost luată la Tribunalul Alba, luni, 29 octombrie și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că a lovit cu pumnul un tânăr şi cu o bâtă în cap pe tatăl acestuia, provocându-i răni foarte grave.

”În fapt, s-a reţinut că, la data de 24.06.2018, Rupa Gligore Alin i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feţei persoanei vătămate R.Ş.(jr.), care a căzut pe stradă inconştient, iar apoi a lovit cu o bâtă în cap persoana vătămată R.Ş. (sr.), cauzându-i leziuni traumatice (fractură craniană TP dr., hematom extradural TP drept) care necesită pentru vindecare 45-50 zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa. Persoana vătămată R.Ş. (sr.) a fost internată în spital şi supusă unei intervenţii chirurgicale”, au precizat procurorii în rechizitoriu.

Bărbatul s-a împăcat cu victimele sale și le-a plătit acestora suma de 5.000 de euro pentru a scăpa cu o pedeapsă mai blândă. De asemenea, a recunoscut săvârșirea faptelor.

”Dispune confiscarea corpurilor delicte – o bâtă în lungime de 0,75 m, cu diametrul de 2 cm, esenţă mesteacăn şi părţile componente ale unei sape – obiecte ridicate de către organele de poliţie şi aflate în coletul nr. 1 şi coletul nr. 4, ambele depuse la Camera “Corpuri delicte” a Tribunalului Alba”, se precizează în dispozitivul hotărârii Tribunalului.

Condamnatul a mai fost obligat la plata sumei de 9.668 de lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare ale persoanei vătămate şi la dobânda legală aferentă acestei sume, precum și la plata sumei de 480 de lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 120 zile, în cadrul Primăriei comunei Cergău sau în cadrul Primăriei comunei Cenade.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

24-25 aprilie 2024: Evenimentul „Bucuria Florilor” la Sebeș și Cugir. Pachețele cu trei flori de primăvară din specii diferite pentru publicul interesat

Bogdan Ilea

Publicat

în

24-25 aprilie 2024: Evenimentul „Bucuria Florilor” la Sebeș și Cugir. Pachețele cu trei flori de primăvară din specii diferite pentru publicul interesat În data de 24, la Sebeș și 25 aprilie, la Cugir, ascoiația „La Pas”, alături de companiile Star Transmission & Star Assembly, organizează evenimentul „Bucuria Florilor.” Pentru a celebra ziua biodiversității oamenii care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea