Ziarul Unirea

Comandantul Poliţiei Teiuş, Marius Pop, a fost reţinut de procurorii DNA Alba Iulia

Marius Pop, comandat al Poliţiei oraşului Teiuş şi fost şef al Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Alba a fost reţinut miercuri, 7 martie 2012, de procurorii DNA Alba Iulia. Pop este supranumit şi „incoruptibilul”.

Potrivit primelor informaţii cauza în care a fost reţinut Marius Pop se pare că are legătură cu dosarul în care un subaltern al său, Ioan Eugen Popa, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Pop este acuzat de favorizarea infractorului, fals intelectual, omisiunea sesizării organelor judiciare şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

ELIT

Ioan Eugen Popa, în vârstă de 41 de ani, agent de poliţie în cadrul Poliţiei Teiuş a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba la începutul lunii februarie 2012. Acesta este acuzat de infracţiunile de sustragere sau distrugere de înscrisuri şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

În fapt, potrivit rechizitoriului, agentul de poliţie cu atribuţii de cercetare judiciară a distrus, în 18 octombrie 2011, un proces-verbal de contravenţie pe care tot el îl întocmise în prealabil. Mai precis, era vorba despre o amendă în valoare de 500 de lei pe care i-o aplicase lui S.D., paznic la un punct din oraş pentru că îl găsise dormind în post şi îl sancţionase pentru că nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu. Ulterior, agentul de poliţie a distrus înscrisul original şi a întocmit un alt proces-verbal pentru aceeaşi faptă însă stabilind sancţiunea avertisment.

Procurorii nu au putut stabili dacă Ioan Eugen Popa a primit vreun folos material de pe urma acţiunii sale sau a făcut gestul pur si simplu pentru a-l ajuta pe paznic. Acesta din urmă a mers şi a plătit amenda la Trezorerie, probă în plus pentru anchetatori că primul proces-verbal de contravenţie fusese întocmit şi apoi distrus. Chiar şi aşa, Primăria Stremţ, pe raza căreia îşi are domiciliul paznicul S.D. şi la bugetul căreia trebuia colectată amenda, s-a constituit parte civilă, considerându-se prejudiciată cu suma de 500 lei. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Alba.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Comunicat IPJ Alba: ŞEFUL POLIŢIEI ORAŞULUI TEIUŞ A FOST PUS LA DISPOZIŢIA UNITĂŢII ŞI A FOST DECLANŞATĂ FAŢĂ DE ACESTA CERCETAREA PREALABILĂ 

La data de 07.03.2012, comisar şef de poliţie Pop Marius Mircea, şeful poliţie oraşului Teiuş, a fost reţinut pe bază de Ordonanţă de reţinere, pentru o durată de 24 de ore, de către procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia.

Acesta este cercetat de către procurorii DNA sub aspectul comiterii infracţiunilor de favorizarea infractorului faptă prevăzută de art. 17 lit. a din legea nr. 78/2000, rap. la art. 264 Cod penal, omisiunea sesizării organelor judiciare, prevăzută de art. 263 alin. 2 Cod penal, fals intelectual prevăzută de art. 289 din Cod penal, uz de fals prevăzută de art. 291 Cod penal şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă prevăzută de art. 261 alin. 1 Cod penal, în condiţiile art. 33 lit. a Cod penal.

În conformitate cu prevederile cu prevederile Legii nr. 360/2002, privind statutul poliţistului conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba l-a pus pe ofiţer la dispoziţia unităţii şi a fost declanşată faţă de acesta cercetarea prealabilă, în conformitate cu prevederile Ordinului M.A.I. nr. 400/2004, privind regimul disciplinar al personalului M.A.I.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE de Sfântul Gheorghe. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor care îşi sărbătoresc onomastica

MESAJE de Sfântul Gheorghe 2021. URĂRI de „La mulţi ani” de Sf Gheorghe, FELICITĂRI, TEXTE şi SMS-uri haioase și amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

8 Comentarii

Gogonel 7 martie 2012 at 17:39

Cine cere, nu piere, dar nici nume bun nu are.

Incoruptibilul ……….ha ha ha mizerie de om !!

Aurelian 7 martie 2012 at 19:05

Pop, cineva care l-a „spreiat”, pe fostul sofer a lui Homosteanu, si pe care tu ai vrut sa-l infunzi, ii fericit ca ai cazut, canalie!

Jan Cote 7 martie 2012 at 19:33

Ast comandir militan ajuns sef la Tius era ,,un sticlete ce se analiza la faptele sale,,,si cu greu putea fi prins…..Vezi daca nu s-au reformat militienii din Politie care acum stau acolo pana la 63 ani….Hai Gabriel Berca fa ceva ca ai dinaintea ta nu le-au avut cu reformele….

Costica 8 martie 2012 at 9:04

Dar la Cugir cand verificati cine-i proteja pe tyganii infractori cu violenta si le spunea cand trbuie sa se ascunda sau sa dispara ca vine SPIR-ul???

Mihai 8 martie 2012 at 9:23

Reglari de conturi… Ca bulea Cabulea, se stia. Da chiar asa? Sa-l compromiti pe Marius Pop? Ca asta era compromiterea stalinista, daca mai stie careva. Deci e mana unui batran. L-a facut la dosar. De acum, gata cu cariera lui nu conteaza ca faptele sunt inexistente fata de toate ilegalitatile pe care le supravegheaza actualii sefi ai Politiei.
Va rog sa ganditi inainte sa postati.

Janos KADAR 8 martie 2012 at 13:06

Politia e nereformata nici pana azi de fostii…..care cred ca mai merge cu abuzuri si ilegalitati ca ei sunt ,,buricul pamantului,, Si la Circa 14 Pol.Buc.un lucrator…i-a spus la telefon ucigasuluiu ce a reclamat coafeza si nebunul s-a razbunat.Ministrule G.Berca fa curatenie ca e plina lumea de nemernici in curtea matale….Afara cu coruptii din MAI !.

magyar 8 martie 2012 at 13:27

De unde stii tu ce i-a spus lucratorul la telefon „ucigasului”? Tu te pricepi la ceea ce spui aici sau iti dai cu parerea si tu ca babele la poarta?

arybarbie13 9 martie 2012 at 21:37

Macar daca ar fi luat mita,MARIUS POP dar a deranjat pe primarul pilu popa -STREMT AB ,PILU crede ca va ajunge prim-ministru,,STATI CALMI VINE TIMPULSI LA PILU POPA.A INTRAT IN POLITICA SI A UITAT DE TEHNOMETAL.PRIMARUL SI SECRETARELESAU MAI BINE II SPUNEM CASANOVA.FORTA D-NUL POP DAR STAI ATENT CU PRIMARUL.

Comentariile sunt oprite