Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Comandantul Poliţiei Teiuş, Marius Pop, a fost reţinut de procurorii DNA Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marius Pop, comandat al Poliţiei oraşului Teiuş şi fost şef al Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Alba a fost reţinut miercuri, 7 martie 2012, de procurorii DNA Alba Iulia. Pop este supranumit şi „incoruptibilul”.

Potrivit primelor informaţii cauza în care a fost reţinut Marius Pop se pare că are legătură cu dosarul în care un subaltern al său, Ioan Eugen Popa, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Pop este acuzat de favorizarea infractorului, fals intelectual, omisiunea sesizării organelor judiciare şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

Ioan Eugen Popa, în vârstă de 41 de ani, agent de poliţie în cadrul Poliţiei Teiuş a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba la începutul lunii februarie 2012. Acesta este acuzat de infracţiunile de sustragere sau distrugere de înscrisuri şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

În fapt, potrivit rechizitoriului, agentul de poliţie cu atribuţii de cercetare judiciară a distrus, în 18 octombrie 2011, un proces-verbal de contravenţie pe care tot el îl întocmise în prealabil. Mai precis, era vorba despre o amendă în valoare de 500 de lei pe care i-o aplicase lui S.D., paznic la un punct din oraş pentru că îl găsise dormind în post şi îl sancţionase pentru că nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu. Ulterior, agentul de poliţie a distrus înscrisul original şi a întocmit un alt proces-verbal pentru aceeaşi faptă însă stabilind sancţiunea avertisment.

Procurorii nu au putut stabili dacă Ioan Eugen Popa a primit vreun folos material de pe urma acţiunii sale sau a făcut gestul pur si simplu pentru a-l ajuta pe paznic. Acesta din urmă a mers şi a plătit amenda la Trezorerie, probă în plus pentru anchetatori că primul proces-verbal de contravenţie fusese întocmit şi apoi distrus. Chiar şi aşa, Primăria Stremţ, pe raza căreia îşi are domiciliul paznicul S.D. şi la bugetul căreia trebuia colectată amenda, s-a constituit parte civilă, considerându-se prejudiciată cu suma de 500 lei. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Alba.

Comunicat IPJ Alba: ŞEFUL POLIŢIEI ORAŞULUI TEIUŞ A FOST PUS LA DISPOZIŢIA UNITĂŢII ŞI A FOST DECLANŞATĂ FAŢĂ DE ACESTA CERCETAREA PREALABILĂ 

La data de 07.03.2012, comisar şef de poliţie Pop Marius Mircea, şeful poliţie oraşului Teiuş, a fost reţinut pe bază de Ordonanţă de reţinere, pentru o durată de 24 de ore, de către procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia.

Acesta este cercetat de către procurorii DNA sub aspectul comiterii infracţiunilor de favorizarea infractorului faptă prevăzută de art. 17 lit. a din legea nr. 78/2000, rap. la art. 264 Cod penal, omisiunea sesizării organelor judiciare, prevăzută de art. 263 alin. 2 Cod penal, fals intelectual prevăzută de art. 289 din Cod penal, uz de fals prevăzută de art. 291 Cod penal şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă prevăzută de art. 261 alin. 1 Cod penal, în condiţiile art. 33 lit. a Cod penal.

În conformitate cu prevederile cu prevederile Legii nr. 360/2002, privind statutul poliţistului conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba l-a pus pe ofiţer la dispoziţia unităţii şi a fost declanşată faţă de acesta cercetarea prealabilă, în conformitate cu prevederile Ordinului M.A.I. nr. 400/2004, privind regimul disciplinar al personalului M.A.I.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea