Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Pe “Stadionul Dragostei”, derby-ul suferinței, CS Ocna Mureș – FC Unirea Alba Iulia | Frige clasamentul și sunt muuulte orgolii în joc

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, pe “Stadionul Dragostei”, este al treilea derby “de Alba” din această toamnă, o confruntare a suferinței, între CS Ocna Mureș și Unirea Alba Iulia. Asta întrucât amfitrionii nu au reușit decât un punct în cele 9 etape petrecute în eșalonul terț și sunt în postura de “lanternă roșie” a Seriei a 4-a, de partea cealaltă a baricadei aflându-se “alb-negrii”, care și-au propus să atace promovarea însă sunt abia pe poziția a 10-a, la 12 puncte de lider și după o serie neagră ce cuprinde 8 jocuri fără victorie (în Liga a 3-a și Cupa României).

Și din alt punct de vedere, al băncilor tehnice va fi o întâlnire specială, între Mihai Manea și Adrian Bicheși, în condițiile în care, din vară, numele fostului “principal” al Performanței Ighiu a fost pomenit mai mereu în curtea echipei din Cetatea Marii Uniri. În luna august, după ce Armando Popescu a fost instalat ca și manager general al Unirii, Mihai Manea a refuzat funcția de director tehnic al Unirii Alba Iulia, spunând că “nu vrea să fie sperietoare pentru Bicheși”! După ce parcursul Unirii în eșalonul terț, mai precis după partida din Cupa României, de la Zlatna, cu FCSB, a început să șchioapăte, Mihai Manea a fost văzut drept posibil înlocuitor al lui Bicheși la cârma Unirii. Au fost câteva ședințe, au existat opinii diferite între oficialii albaiulieni, dar până la urmă Bicheși a fost reconfimat în funcție până la finele turului, iar Mihai Manea a preluat nou-promovata ocnamureșeană. Ca și o paranteză, acum mai bine de un deceniu, mai precis în perioada 2006-2008, Adrian Bicheși era secund (și chiar principal), în eprioada în care Mihai Manea activa ca jucător la Unirea Alba Iulia.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

*Manea versus Performanța…

Adrian Bicheși și Mihai Manea au fost prima dată adversari într-un alt derby “de Alba”, partida de la Ighiu, întinsă pe două zile, Performanța – Unirea Alba Iulia, scor 0-2, din ultima rundă a sezonului trecut, în luna mai, meciul cu care s-a încheiat colaborarea lui Manea cu gruparea ighiană, care apoi a dispărut din fotbal. Și bulgărele s-a derulat, în “alb-negru” ajungând fostul său secund Raul Oargă, dar și fotbaliști cu care a lucrat la Ighiu, nume precum Cl. Oara, Sporea, Potopea, Cl. Marcu, plus juniorii Petruse, Szigmond sau E. Crișan (în această categorie poate fi inclus și R. Ivan). Așadar, se anticipează o întâlnire aparte, cu o miză apăsătoarea a situației din clasament, la care se adaugă și numeroase legături directe între jucători și antrenori, inclusiv de rudenie, cum ar fi verișorii George Țălnar (secund la gazde) și Ionuț Grozav (fundaș la vizitatori).

Precedentul duel “face to face” între cele două conjudețene a fost un meci amical, în iunie, când “Soda dragă” jubila pentru accederea, fără a juca barajul, după 11 ani, pe a treia scenă fotbalistică, un set de tenis, 6-2 pentru gazde, dar acum lucrurile vor sta cu totul altfel! Frige clasamentul și sunt muuulte orgolii în joc!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea