Ziarul Unirea

Pe fondul exploziei cazurilor de COVID-19 din Alba, investiții la secția de boli infecțioase: 52 de paturi cu prize de oxigen, generator de oxigen, rețea de cablu TV și internet Wi-Fi

Pe pagina sa de socializare, Președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel a comunicat viitoarele investiții pentru secția de boli infecțioase.

„La secția de boli infecțioase se realizează, timp de o săptămână, lucrări extrem de importante pentru pacienții bolnavi de COVID-19, iar la finalul lor, toate cele 52 de paturi vor fi dotate cu prize de oxigen (cu buteliile de oxigen nu mai facem față). De asemenea, tot în cadrul acestei secții, special amenajate pentru pacienții COVID-19, vor fi înființate două saloane, cu 4 paturi de Anestezie și Terapie Intensivă, cu prize de oxigen, aer comprimat și ventilatoare mecanice. Realizăm aceste investiții pentru a fi pregătiți cu tot ceea ce este necesar pentru ceea ce va urma și pentru a trata cazurile critice de COVID-19. Aceste investiții se realizează în special pentru cazurile grave și cu comorbidități, dar vor fi utile fiecărui pacient COVID-19 internat. De asemenea, va fi achiziționat și un generator propriu de oxigen.

ELIT

În urma acestei investiții, în cadrul secției vor putea fi tratate toate tipurile de cazuri, de la cazuri ușoare și medii și până la cazuri critice sau cazuri cu boli asociate. Pentru buna desfășurare a activității medicale, vor funcționa două linii de gardă: una pentru ”boli infecțioase” și alta pentru ”ATI” pentru COVID-19 (linia ATI din cadrul spitalului va funcționa, în continuare, la aceeași parametri. Practic, SJU Alba Iulia va avea simultan două linii de ATI – una la secția de pe strada Decebal, iar alta în clădirea spitalului, pe Bulevardul Revoluției 1989).

Cu ocazia acestor lucrări, vom instala și o rețea de televiziune prin cablu, respectiv o rețea de internet prin Wi-Fi, astfel încât fiecare salon să beneficieze de TV și internet.

Aceste lucrări sunt finanțate de către Consiliul Județean Alba, în subordinea căruia se află spitalul.” a scris acesta pe Facebook.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419