Rămâi conectat

Actualitate

Pe drumurile din Alba se circulă în condiții de iarnă. Carosabilul este, în cea mai mare parte, “la negru”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În județul Alba circulația pe drumurile județene și naționale, respectiv pe Autostrada Orăștie – Sibiu, se desfășoară în condiții de iarna, în cea mai mare parte “la negru”. Zăpada nu a prins pe nepregătite autoritățile locale și operatorii care intervin pe pentru curăţarea carosabilului.

 

Potrivit DPL Alba, drumarii au acționat preventiv încă de miercuri care au împăștiat material antiderapant pe porţiunile de drum considerate cu risc. S-a intervenit conform planului, cu circa 50 de utilaje de deszăpezire și zeci de tone de material antiderapant. Pe stocurile drumarilor se află mii de tone de nisip şi sare, reprezentantii DPL Alba susținând că sunt pregătiți să intervină şi dacă ninsoriile se vor înteți în zilele următoare.

 

Nu au fost situații de drumuri blocate, circulație îngreunată fiind înregistrată în anumite porțiuni pe drumurile județene din zona de munte și zona Roșia de Secaș.

CITEȘTE ȘI: Peste 4 milioane de lei pentru deszăpezirea drumurilor județene din Alba in perioada de iarna 2015-2016

Drumuri Naționale și autostrada A1:

Se circulă în condiţii de iarnă, „la negru”, pe centura ocolitoare a municipiului Alba Iulia, DN1, DN 7, respectiv A1 Orăștie-Sibiu. În zona munților Apuseni, în anumite porțiuni, există un strat subțire de zăpada.

 

Secţia Drumuri Naţionale Alba a acţionat cu utilajele de deszăpezire în special pe drumurile din zona de munte, respectiv DN 74, DN 75, DN 1 R din Apuseni şi DN 67 C – Transalpina. Carosabilul este curate la negru, in majoritatea cazurilor. Pe DN 1R, Horea – Mătişeşti se intervine încă, zăpadă afânată în curs de topire fiind încă prezentă pe carosabil.

 

Nu există probleme privind circulaţia auto pe niciunul dintre drumurile naţionale din judeţ. Potrivit lui Liviu Hondola, directorul Drumuri Naţionale, secţia Alba, utilajele intervin neîncetat pentru asigurarea unui carosabil practicabil, în condiții de iarnă.

 

Reamintim conducătorilor auto că deplasarea se efectuează în condiţii de iarnă şi este foarte important să-şi echipeze corespunzător mijloacele auto (cauciucuri de iarnă), să adapteze viteza condiţiilor de drum şi să manifeste atenţie sporită în deplasare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea