Rămâi conectat

Sport

Pe „Cluj Arena”, duelul orgoliilor „alb-negre”, „U” Cluj – Unirea Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Grupările „alb-negre” din Seria a 5-a a Ligii a 3-a, ambele în căutarea gloriei de altădată, „U” Cluj şi Unirea Alba Iulia au meci de gală, sâmbătă, pe „Cluj Arena”, în nocturnă, de la ora 18.00.

Adrian Falub a revenit pe banca „şepcilor roşii” în disputa cu Performanţa Ighiu şi, de atunci, exceptând remiza cu „viruşii verzi”, înşiră victoriile, în Liga a 3-a şi în Cupa României, bifând 6 succese. Data de 16 septembrie este etalon pentru ambele grupări: atunci, în runda a 4-a, uniriştii au pierdut ultima oară, 0-1 la Reghin, tot atunci fiind înregistrat şi unicul eşec stagional al favoritei la promovare, 0-2 la Tăşnad, insucces fatal antrenorului Marius Popescu. Aparent, se poate vorbi despre o dispută de genul „David versus Goliat”, ţinând cont de valoarea loturilor, experienţă, forţă financiară şi obiective, însă uniriştii lui Adorian Himcinschi sunt decişi să profite de şansa unui asemenea joc şi să-şi vândă scump pielea pe cocheta arenă clujeană. Sub presiunea luptei pentru eşalonul secund şi cu bătălii duse pe două fronturi (accederea în optimile competiţiei „KO”), formaţia de pe Someş (clasată pe ultima treaptă a podiumului, 17 puncte) vizează victoria obligatorie împotriva formaţiei din Cetatea Marii Uniri (locul 7, 14 puncte), în speranţa că va ajunge pe prima poziţie, situaţie dependentă de derby-ul judeţean de pe „Cetate”, dintre Performanţa Ighiu şi Industria Galda.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea