Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

PDL ia în calcul invalidarea consilierilor judeţeni Marcel Simion şi Alexandru Danciu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aceştia nu şi-au îndeplinit obiectivele din campanie şi nu au adus suficiente voturi

Democrat-liberalii iau în calcul invalidarea a doi aleşi de pe lista de consilieri judeţeni ai partidului pe motiv că aceştia nu s-au implicat suficient în campania electorală şi nu şi-au îndeplinit obiectivele. Potrivit unor surse de încredere, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PDL desfăşurată joi seară, Ion Dumitrel a propus invalidarea lui Marcel Simion, de profesie avocat, şi a lui Alexandru Danciu, fostul primar al comunei Vinţu de Jos. Alexandru Danciu se află la poziţia 8, iar Marcel Simion la poziţia 9. Lui Simion i se reproşează că nu s-a implicat suficient în campania electorală a PDL iar pe Alexandru Danciu democrat-liberalii îl consideră parţial vinovat de pierderea Primăriei Vinţu de Jos în favoarea candidatului USL. În cazul în care cei doi vor fi invalidaţi, lista PDL de consilieri judeţeni ar urca două poziţii iar în for ar pătrunde cei de pe locurile 16 şi 17, respectiv Dumitru Chiriac şi Ioan Oltean. PDL are 15 reprezentanţi în actuala componenţă a CJ Alba.
„Înainte de campania electorală a fost stabilită lista de consilieri judeţeni. Fiecărei persoane de pe listă în parte i-a fost dată o anumită zonă din judeţ de unde trebuia să aducă un anumit număr de voturi. De la început a fost clar stabilit că cei care nu-şi îndeplinesc obiectivele, nu vor obţine postul de consilier judeţean. Nici Marcel Simion, nici Alexandru Danciu nu şi-au atins obiectivele, astfel că acum se pune problema invalidării lor. Propunerea a venit din partea lui Ion Dumitrel însă decizia aparţine membrilor BPJ al PDL”, au declarat sursele amintite pentru ziarul „Unirea”. Marcel Simion pare să fi acceptat această decizie. În schimb, Alexandru Danciu ar fi fost foarte nemulţumit.
Potrivit legii administraţiei publice locale, „validarea sau invalidarea mandatelor se face în ordine alfabetică, cu votul deschis al majorităţii consilierilor judeţeni prezenţi la şedinţă. Persoana al cărei mandat este supus validării sau invalidării nu participă la vot. Hotărârea de validare sau invalidare a mandatelor poate fi atacată de cei interesaţi la instanţa de contencios administrativ în termen de 5 zile de la adoptare sau, în cazul celor absenţi de la şedinţă, de la comunicare”.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea