Rămâi conectat

Politică Administrație

PDL Alba pierde şefia ANOFM pe mâna Rodicăi Andronescu

Publicat

în

    Surse din PDL susţin că Rodica Andronescu, persoana desemnată de democrat-liberalii din Alba pentru a-l înlocui pe Silviu Bian la şefia ANOFM nu a fost agreată de ministrul Muncii, Sulfina Barbu, să ocupe această funcţie. Aceleaşi surse spun că lidera femeilor democrat-liberale din Alba a avut parte de un refuz frontal în condiţiile în care Barbu nici măcar nu a vrut să se întâlnească cu subalterna ei pe linie de partid, Rodica Andronescu, care ar fi mers recent la Bucureşti special să discute posibilitatea preluării portofoliului de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Astfel, PDL Alba,  trebuie fie să găsească o altă persoană mult mai potrivită pentru şefia ANOFM, fie să se resemneze şi să renunţe la post. De altfel, la ultima conferinţa de presă susţinută de democrat-liberalii din Alba, în urmă cu o săptămână, aceştia au dat de înţeles că se află în posesia refuzului categoric venit de la ministrul Muncii vizavi de Rodica Andronescu, declarând că îşi rezervă dreptul ca, dacă este cazul, să nominalizeze şi alte persoane, dar şi că iau în calcul ca şefia ANOFM să fie lăsată în mâinile unui interimar din cadrul Ministerului Muncii, până la alegerile din 2012.
Luaţi prin surprindere de informaţia care a răsuflat în presă, democrat-liberalii s-au văzut nevoiţi să recunoască faptul că au făcut nominalizări pentru ANOFM însă s-au ferit să recunoască public că persoana desemnată de ei în şedinţa Biroului Permanent Judeţean, adică Rodica Andronescu, nu a fost agreată la Centru. S-au rezumat să spună că, în virtutea rezulatelor obţinute de organizaţia judeţeană în alegeri, PDL Alba „are o obligaţia morală” să propună o altă persoană în locul lui Silviu Bian şi au spus că au trimis la Bucureşti o listă cu numele a patru nominalizaţi – Rodica Andronescu inspector şcolar adjunct al IŞJ Alba, Nicolaie Moldovan director al Direcţiei Programe din cadrul Primăriei Alba Iulia, alături de „două tinere speranţe” ale partidului – Nicolae Albu, director la Direcţia Judeţeană de Poştă şi Dorian Vuşcan, director al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului. Liderii PDL nu au putut da un răspuns clar nici legat de faptul că Rodica Andronescu l-a contracandidat pe propriul fiu, Tudor Andronescu, în condiţiile în care iniţial cel nominalizat pentru şefia ANOFM a fost tânărul Andronescu. Ulterior a apărut numele Rodică Andronescu, lucru ce a determinat retragerea fiului de pe listă.
„Am trimis lista la BPN, însoţită de numărul de voturi obţinut de fiecare în parte şi câte un CV ataşat. Aşteptăm răspunsul de la Bucureşti. Postul de şef al ANOFM aparţine PDL Alba câştigat în trei rânduri de alegeri, este dreptul nostru de a solicita acest post”, spunea senatorul PDL Alexandru Pereş în conferinţa de presă de vineri, 28 octombrie 2011. Răspunsul nu a venit şi nici nu este aşteptat curând, spune directorul de comunicare al PDL Alba, Mihai Babiţchi. „Nu s-a primit până acum niciun răspuns oficial în legătură cu lista trimisă de PDL Alba la Bucureşti. Dacă există un refuz al ministrului Muncii Sulfina Barbu vizavi de doamna Andronescu sau vizavi de o altă persoană de pe listă, acest lucru nu ne-a fost comunicat oficial. Luăm în calcul şi varianta ca la conducerea ANOFM să fie păstrat un interimar până la viitoarele alegeri”, a declarat Mihai Babiţchi pentru ziarul Unirea vineri, 4 noiembrie, la o săptămână de la anunţarea nominalizărilor. Există de asemenea posibilitatea ca organizaţia judeţeană să fi fost astfel sancţionată pentru „mărul stricat” Silviu Bian, „produs” al PDL Alba, pe care însă liderii locali îl consideră un accident, delimitându-se total de el şi obiceiurile lui. Liderii PDL Alba resping total această variantă, spunând că aplicarea unei astfel de sancţiuni organizaţiei judeţene ar crea un precedent foarte periculos. De precizat că secretarul de stat Silviu Bian a fost arestat în 18 octombrie 2011 după ce a fost prins în flagrant primind mită de la subalternii săi, nu mai puţin de 82.000 de lei. El obişnuia să pretindă de la angajaţii AJOFM-urilor din ţară sume de bani reprezentând cotă parte din câştigul lunar al acestora de pe urma proiectelor europene.

Ioana PITICARIU

Publicitate

Politică Administrație

Declarație halucinantă marca Florin Roman: „Ar fi bine ca miniștrii să nu fie specializați pe sectoarele de activitate pe care le conduc”. Scuza politicianului „uns” ministru al Digitalizării

Publicat

în

Declarație halucinantă marca Florin Roman: „Ar fi bine ca miniștrii să nu fie specializați pe sectoarele de activitate pe care le conduc”. Scuza politicianului „uns” ministru al Digitalizării

Politicianul Florin Roman (47 de ani), noul ministru al Digitalizării în guvernul condus de Nicolae Ciucă, a oferit o declarație halucinantă încercând să explice faptul că a fost pus în funcție în ciuda faptului că nu are legătură cu domeniul de activitate.

Astfel, Florin Roman susține în apărarea sa că ar fi bine ca miniștrii să nu fie specializați pe sectoarele de activitate pe care le conduc, pentru a nu exista tentația furtului.

Electrica Furnizare Discount

„Unii m-au acuzat că nu am legătură cu acel domeniu, eu îl văd ca pe un avantaj, pentru că dacă vin din acel domeniu, de regulă, dacă vă uitați în spate, majoritatea au avut firme, afaceri în acea zonă.

E mai bine să fii fără tangență în domeniu, că există apetitul unora de a confunda banul public cu propriile afaceri. Deci, din punct de vedere al integrității, eu garantez că nu am niciun fel de afaceri în domeniu”, a declarat Florin Roman la B1 TV.

sursa: ziare.com

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: Pensiile speciale trebuie ANULATE, nu amânate!

Publicat

în

România se pregătește să accepte o nouă formă de inechitate în sistemul național de pensii. De la 1 ianuarie, ar urma să intre în vigoare noile pensii speciale ale primarilor. Decizia stă în mâna Guvernului, care poate amâna aplicarea acestei legi nedrepte, inechitabile și incorecte pentru milioanele de pensionari obișnuiți din România.

Chiar și în cazul unei amânări, sistemul național de pensii trebuie să intre într-o analiză și o reformă serioasă, deoarece există tot riscul ca în următorii ani să intre în colaps. Pe de altă parte, inechitățile create de pensiile speciale sunt jignitoare pentru milioane de pensionari români care încasează o pensie direct proporțională cu valoarea contribuțiilor plătite la fondul de pensii.

Am auzit în ultimele zile că teama de baronii locali este mare în rândul celor din coaliția toxică PNL – PSD și, mai nou, unii membri ai Guvernului ar dori să dea vina pe USR și pe fostul ministru, Cristian Ghinea, dacă vor amâna legea pensiilor speciale pentru primari. Fostul ministru al Fondurilor Europene a inclus în PNRR și reforma sistemului național de pensii, iar măsurile propuse afectează direct noile pensii speciale ale aleșilor locali.

Electrica Furnizare Discount

Dacă așa se poate amâna această lege incorectă și inechitabilă, îi rog public să dea vina pe USR și pe Cristian Ghinea. Suntem vinovați că ne dorim o reformă serioasă a sistemului național de pensii bazată pe principii corecte, echitate și contributivitate.

Dacă de la 1 ianuarie 2022 intră în vigoare legea amintită, vom avea o nouă presiune pe sistemul de pensii: peste 600 de milioane de lei este impactul pensiilor speciale ale primarilor asupra bugetului de stat. Pe lângă pensia calculată în funcție de contributivitate, foștii aleși locali vor mai încasa și o pensie specială între 1600 și 5000 de lei, în funcție de numărul de mandate.

În același timp, peste 80% dintre pensionarii români trăiesc cu pensii sub 2000 de lei, iar pensia medie în România este în jurul valorii de 1600 de lei. Să vă mai spun că, în prezent, cea mai mare pensie specială aflată în plată este în jur de 77.000 de lei, adică peste 15.000 de euro. Este aproape de 100 de ori mai mare decât pensia minimă și de 50 de ori mai mare decât pensia medie.

În prezent, în România avem două sisteme de pensii, în funcție de persoane. Marea majoritate a românilor primesc pensie în funcție de cât au contribuit, pe când o minoritate primește după diverse sisteme de calcul instituite prin legi speciale.Unde este echitatea? Unde este egalitatea în drepturi despre care vorbește Constituția României?
Sistemul de pensii din România trebuie reformat pe principii sănătoase și democratice! Toți pensionarii trebuie să fie egali în fața legii și să primească pensii pe bază de contributivitate!

Beniamin Todosiu,
Deputat USR de Alba

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senatorul PSD de Alba, Călin Gheorghe Matieș: „Alba, sufletul României!”

Publicat

în

În acest prim an de mandat, la fel ca orice om de altfel, am împliniri și neîmpliniri, acțiuni pe care le-am dus cu bine la final, dar și unele care s-ar fi putut finaliza probabil mult mai bine, dacă aș fi putut să îi conving pe cei care au fost până acum la butoane. În ciuda criticilor, care nu vor înceta să apară, indiferent de ce aș spune sau face, de un lucru cred că s-au convins toți: fac totul cu mare patos, cu mare convingere și cu sinceritate pentru românii de rând. Chiar și unele declarații care, uneori, sunt interpretate de unii altfel decât eu, personal, mi-am dorit…Timpul le va dovedi pe toate.

Cred cu tărie pe mai departe că județul Alba este plin de oameni valoroși, de copii și tineri care sunt sau pot deveni cei mai buni în domeniul lor. În plus, copiii au puterea aceea extraordinară de a aduce bucurie, lumină și speranță în viețile noastre, dar au și capacitatea de a ne transforma pe toți în ființe mai bune, mai ales în această perioadă de pregătire pentru sărbătoarea Crăciunului.

Un grup de 15 copii absolut minunați: Ansamblul de dansuri populare ” Plaiuri sebeșene” de la Clubul Copiilor Sebeș împreună cu solistul Tudor Limbean – micul patriot; elevele: Mariș Maria și Șandru Ioana de la „Școala de folk” – Palatul Copiilor Alba Iulia, prof. coordonator Avram Daniel; elevele: Hoca Sonia Maria și Vesa Georgiana de la Clubul Copiilor Ocna Mureș, prof. coordonator Szocs Levente; dansatori profesor coregraf – Oprea Octavia, împreună cu însoțitorii lor, doamna director Corina Cotea – Palatul Copiilor, vor susține un mini-concert de sărbători săptămâna viitoare în Parlamentul României. Am făcut deja toate demersurile necesare pentru ca acest eveniment să aibă loc în data de 13 Decembrie și sunt convins că prin vocile lor de îngeri vor aduce multă căldură într-o clădire care, de foarte multe ori, este extrem de rece, nepăsătoare, ba chiar indiferentă la români și problemele lor.

Electrica Furnizare Discount

În Parlamentul României, vocea județului Alba se va face auzită și prin colindele noastre tradiționale. Le mulțumesc tuturor celor care au acceptat invitația mea și sunt convins că evenimentul va fi unul cu adevărat special și sensibil!

Senator Psd Alba

Călin Gheorghe Matieș

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare