Patru tineri din Alba Iulia, arestați preventiv pentru trafic de droguri de mare risc. Ce au găsit anchetatorii la percheziții

La propunerea procurorilor DIICOT Alba Iulia, patru persoane au fost arestate preventiv de Tribunalul Alba  pentru trafic de droguri de mare risc. L. Alexandru, F. Daniel Dragoș, L. Daniel și R. Alexandru Dumitru au fost reținuți de procurori și prezentanți Tribunalului cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Decizia a fost însușită de judecată, care a decis emiterea mandatelor de arest preventiv începând cu data de 13 martie 2019 până la data de 11 aprilie 2019. Decizia instanței a fost contestată de toți cei patru inculpați, cauza urmând să ajungă pentru o soluție definitivă la Curtea de Apel. Ultimul dintre inculpați, R. Alexandru Dumitru, a fost trimis în judecată, în urmă cu doi ani, alături de alți șapte tineri, pentru infracțiuni similare.

Acesta a recunoscut faptele, alături de alți cinci inculpați, și a fost condamnat la amendă penală în valoare de 1.800 de lei, pentru săvârşirea infracțiunii de efectuarea, fără drept, de operațuni cu produse țtiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată

Dosarul este, în prezent, pe rolul Curții de Apel. Potrivit anchetatorilor, grupul a operat în perioada 2015-2016 în scopul deţinerii şi vânzării de droguri de risc, precum şi pe linia efectuării de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive (etnobotanice).

Aceştia procurau din Spania materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le prepararau, în mod artizanal, într-un laborator improvizat. În urma percheziţiilor, au fost ridicate două kilograme de substanţe folosite pentru obţinerea produselor finite şi care urmau să fie comercializate consumatorilor de pe raza judeţelelor Alba, Cluj şi Hunedoara.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...