Ziarul Unirea

Patru elevi de la Colegiul Militar din Alba Iulia, internați la SPITAL din cauza infecției cu COVID-19

Din totalul de 462 de elevi ai Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia, la data de 24.02.2021 sunt confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 71 de elevi.

Dintre aceștia 67 se află la domiciliu în urma solicitării părinților, adresată conducerii colegiului și CJCCI Alba, iar 4, toți cu forme ușoare (2 simptomatici și 2 asimptomatici) sunt internați în spitale militare (1 elev) și civile (3), la solicitarea părinților întrucât nu aveau condiții de izolare la domiciliu. Elevii confirmați pozitiv s-au deplasat la domicilii cu mijloacele de transport ale părinților sau ambulanța unității, în cazul în care părinții nu dețin mijloace de transport. Menționăm faptul că la acest număr se adaugă alți 5 elevi care au fost confirmați pozitiv la începutul semestrului și s-au vindecat, aceștia revenind în colegiu.

ELIT

Un număr de 164 de elevi contacți direcți se află izolați în spațiile special amenajate pentru carantină, conform precizărilor Direcției Medicale a MApN.
Precizăm că la data de 24.02.2021 în infirmeria colegiului nu se află internat niciun elev.

În farmacia colegiului există un stoc de medicamente suficient pentru a asigura tratarea elevilor cu afecțiuni specifice vârstei. Completarea medicației se face prin eliberarea rețetelor compensate în funcție de cazuistică de către medicul unității care este și medicul de familie al elevilor.

Ultimele testări de tip RT PCR au fost făcute de către Direcția de Sănătate Publică Alba, în data de 24.02.2021, tuturor elevilor care au prezentat simptomatologie specifică virusului SARS-CoV-2, iar pentru elevii care vor prezenta simptome specifice există în cadrul infirmeriei teste rapide care vor fi folosite în acest scop.
Menționăm faptul că de la începutul școlii și până în prezent s-a efectuat un număr de 240 teste rapide și 947 teste RT PCR.

ADEZIUNE PLUS ALBA

La infirmeria colegiului se desfășoară serviciul de permanență, iar în momentul în care un elev se prezintă la infirmerie, medicul de familie decide tratament ambulatoriu sau internarea acestuia în infirmerie sau în cazul de simptomatologie covid testarea acestuia.

În ceea ce privește dispunerea elevilor în spațiile de cazare, aceasta este făcută în conformitate cu arhitectura colegiului, în acest sens, numărul de elevi dintr-o cameră fiind variabil în funcție de spațiul fiecăreia, fiind respectată distanțarea fizică, potrivit precizărilor Ministerului Sănătății și a Direcției Medicale a MApN.
Purtarea măștii de protecție se face în strictă conformitate cu ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății nr.3235/93 din 04.02.2021, Anexa: Măsurile sanitare și de protecție în unitățile de învățământ preuniversitar/unitățile conexe în perioada pandemiei de COVID-19, capitolul III, punctul 2, literele a și b.

Conform măsurilor epidemiologice implementate, elevii pot părăsi unitățile de învățământ numai la întreruperea/finalizarea studiilor sau în alte situații excepționale (ex: probleme familiale deosebite, internare în spitale, exercitarea dreptului de vot etc.) iar la revenirea în instituție, elevii vor fi triați din punct de vedere epidemiologic și plasați timp de 14 zile în carantină, în spații special desemnate și atent supravegheați.

Ancheta epidemiologică efectuată de către medicii epidemiologi de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca a stabilit că în colegiu au fost luate toate măsurile prevăzute în instrucțiunile specifice pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Situația este atent monitorizată de structurile specializate în epidemiologie de la Direcția Medicală a MApN în strânsă colaborare cu serviciul medical din Statul Major al Forțelor Aeriene.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro