Rămâi conectat

Ştirea zilei

Patru ani de închisoare cu executare și daune morale de 220.000 de euro pentru șoferul care a omorât în accident un tânăr de 19 ani din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Patru ani de închisoare pentru şoferul din judeţul Tulcea, care a provocat, în ianuarie 2016, un accident rutier soldat cu decesul unui tânăr în vârstă de 19 ani din Alba, este pedeapsa decisă de Judecătoria Alba Iulia.

Decizia pe fond a fost pronunţată joi, 8 noiembrie 2018, şi poate fi contestată la Curtea de Apel. Inculpatul se numeşte Popazu Stere, iar dosarul se află în procedură de rejudecare după ce un acord încheiat cu procurorii în 2017 i-ar fi permis şoferului vinovat să scape cu o pedeapsă, cu suspendare.

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost respins de judecători, astfel încât dosarul a revenit la Parchet, iar inculpatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. Pe lângă pedeapsa cu executare, o firmă de asigurări trebuie să achite părţilor vătămate suma de 23.311 lei cu titlu de daune materiale dovedite, respectiv 220.000 euro cu titlu de daune morale.

Popazu Stere a fost condamnat la 2 ani de închisoare în acest dosar, dar instanţa a decis revocarea suspendării unei alte pedepse, tot de 2 ani de închisoare, aplicată acestuia în 2014, la Tribunalul Tulcea, pentru infracţiunea de evaziune fiscală.

”În final inculpatul va executa 4 ani închisoare în regim de detenţie şi 1 an interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat”, precizează, în conţinutul hotărârii, completul de la Judecătoria Alba Iulia.

De asemenea, la data rămânerii definitive a deciziei Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba – Serviciul Poliţiei Rutiere va efectua demersurile necesare pentru anularea permisului de conducere al inculpatului. Popazu Stere mai trebuie să plătească cheltuieli judiciare în valoare de 6.500 de lei.

”În data de 15.01.2016, în jurul orei 18:05, inculpatul Popazu Stere a condus autoutilitara marca DAF ce tracta semiremorca marca Koegel pe DN 1 şi, în zona km 373+467 m, din cauza neatenţiei nu a observat coloana de maşini oprită în faţa sa şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu autoutilitara marca Renault Kangoo, condusă din sens opus de S.V.A., pe direcţia Sebeş – Alba Iulia. În urma accidentului, C.A., pasager al autoutilitarei marca Renault Kangoo, a suferit leziuni corporale în urma căruia a decedat”, au precizat reprezenţii poliţiei la momentul producerii tragediei de pe şosea.

”În timp ce conducea camionul, a observat o coloană de maşini în faţa sa, ultima fiind o dubă de culoare albă cu inscripţii roşii, care a oprit în faţa sa, iar în momentul în care a călcat frâna, semiremorca (vagonul) l-a împins şi l-a aruncat pe contrasens, din cauză că nu a ţinut frâna, atingând cu oglinda retrovizoare dreapta duba care oprită în faţa sa. în momentul în care a fost aruncat pe contrasens a intrat în coliziune cu un autovehicul care circula din sens opus. (…)

Accidentul şi moartea victimei puteau fi evitate în condiţiile în care inculpatul observa modul în care se desfăşura traficul în faţa sa, respectiv coloana oprită de autovehicule şi efectua din timp manevrele necesare pentru a evita coliziunea cu autovehiculul care circula în faţa sa pe acelaşi sens de mers”, se afirmă în rechizitoriul Parchetului.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO VIDEO: Avertizare RO-ALERT la Alba Iulia – cartierul Oarda. A fost semnalată prezența unui URS

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO VIDEO: Avertizare RO-ALERT la Alba Iulia – cartierul Oarda. A fost semnalată prezența unui URS Prezența unui urs a fost semnalată în cursul zilei de joi, 25 aprilie, aproximativ ora 09:30, în Alba Iulia, cartierul Oarda. Potrivit IPJ Alba, ursul a fost zărit pe raza cartierului Oarda, din Alba Iulia, în apropiere de casele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea