Rămâi conectat

Ştirea zilei

Patru albaiulieni intră în cursă la Campionatul Național Super Rally 2023, de la Alba Iulia. Care sunt zonele de competiție și pentru spectatori și restricțiile de circulație

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 2-3 iunie 2023, Alba Iulia va fi kilometrul 0 al automobilismului din România! Patru albaiulieni intră în cursă la Campionatul Național Super Rally 2023, de la Alba Iulia. Care sunt zonele de competiție și pentru spectatori și restricțiile de circulație.

Primăria Municipiului Alba Iulia și AMC Racing, în colaborare cu Federația Română de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, organizează un eveniment automobilistic de anvergură națională cu participare internațională, cuprinzând un circuit de raliu urban, etapă a Campionatului Național Super Rally 2023.

Startul va fi dat de pe Bulevardul Horea, în dreptul hotelului „Cetate”, iar cursa va continua pe Calea Moților, până în sensul giratoriu de la intersecția cu strada Nicolae Bălcescu și retur pe Calea Moților și strada Aurel Vlaicu, până în fața hotelului „Cetate”, unde va fi și linia de Finish.

Zonele de competiție vor fi delimitate pentru a asigura siguranța participanților și a spectatorilor, iar zonele din care raliul poate fi vizionat în siguranță sunt marcate pe harta anexată, cu culoarea verde.

Pentru a putea urmări cursa automobilistică, vor fi amplasate și două ecrane, unul în zona restaurantului „Dante” și unul în zona parcului de service. Competiția va fi transmisă și în direct, sâmbătă, începând cu ora 13, pe canalul TV Prima Sport.

Totodată, organizarea acestui eveniment va necesita și restricționarea circulației pe anumite zone, după cum urmează:

– Bulevardul 1 Decembrie 1918, sectorul dintre strada Vasile Goldiș și strada Cloșca, inclusiv parcarea din capătul Bulevardului Transilvaniei, vor fi închise de vineri, 2 iunie, ora 12, până sâmbătă, 3 iunie, ora 21, pentru amenajarea parcului de service pentru mașinile de concurs.

– Bulevardul Horea, Calea Moților (între Bulevardul Horea și intersecția cu străzile Doinei și Nicolae Bălcescu, inclusiv sensul giratoriu) și strada Aurel Vlaicu – restricția de circulație va fi impusă din seara de vineri, 2 iunie, ora 19, până sâmbătă, 3 iunie, ora 21, pentru amenajarea traseului de concurs.

Accesul auto în Cetatea Istorică se va face doar prin dreptul Casei de Cultură a Sindicatelor.

c

Accesul pe tronsoanele restricționate va fi permis riveranilor, în baza unui act de identitate, doar în afara orelor de concurs (3 iunie, între orele 8.30 – 15.00)

În zona parcului de service, vineri, 2 iunie, vor fi prezentate echipajele care vor concura, iar sâmbătă, 3 iunie, în jurul orei 15, în aceeași locație va fi organizată festivitatea de premiere.

La competiție vor participa 25 de piloți, dintre care 4 sunt albaiulieni, iar seriile vor fi succesive, de câte 3 mașini, care vor parcurge traseul contracronometru. Printre piloții care vor lua startul în cursa de la Alba Iulia, îi regăsim pe Mihai Leu, Jerome France -actualul campion național-, Costel Cășuneanu, Vali Porcișteanu, Bogdan Duma, dar și albaiulienii Elisei Groza, Tudor Pop -pilot participant din partea CSM Unirea Alba Iulia-, Petru Constantinescu și Edi Tonchi.

„Alba Iulia merită astfel de evenimente. Suntem o comunitate cu oameni implicați și talentați, iar faptul că vom avea patru piloți în competiție demonstrează asta.” – Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

„Suntem pe deplin conștienți de faptul că lucrările la proiectele de mobilitate produc disconfort în trafic, și tocmai din acest motiv evenimentul a fost programat pentru mini-vacanța de Rusalii, când orașul este mai liber, iar elevii și studenții nu fac cursuri.” a declarat Flaviu Buta, purtătorul de cuvânt al primăriei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea