Patronul fostului club “Habitat” şi încă un inculpat, condamnaţi la închisoare cu executare pentru deținere și vânzare de droguri de risc

Dosarul de trafic de droguri de la clubul din Șanțurile Cetății Alba Iulia. Patronul fostului club “Habitat” şi încă un inculpat, condamnaţi la închisoare cu executare

Doi tineri din Alba Iulia, judecați pentru infracțiuni din domeniul traficului de droguri au fost condamnați, în primă instanță, la închisoare cu executare. Decizia a fost pronunțată în 20 septembrie 2017 și are legătură cu dosarul de trafic de droguri de la fostul club “Habitat” din Alba Iulia, în prezent “Studio”. Patru bărbați au fost reținuți de către procurori DIICOT Alba Iulia și, ulterior, arestați preventiv, în octombrie 2015 pentru trafic cu cannabis.

Doi dintre aceștia (Boar Marin și Pleșa Silviu) au recunoscut faptele, au ajuns în instanță cu acord de recunoaștere a vinovăției și au primit închisoare cu suspendare. Ceilalți doi, Mârza Mihai Alexandru (proprietarul clubului) și Coman Matei au ales să nu recunoască acuzațiile și acum au primit prima pedeapsă.

Potrivit deciziei Tribunalului, Mârza Mihai a fost condamnat la 1 an și 9 luni de închisoare cu executare, iar Coman Matei a primit 1 an și 4 luni de închisoare, tot în regim de detenție. Primul inculpat este acuzat de deținere, vânzare și oferire de droguri de risc, respectiv deținere de droguri de risc pentru consum propriu, iar al doilea este judecat pentru deținere și vânzare de droguri de risc. În sarcina lui Mârza Mihai Alexandru au fost reținute un număr de 159 de acte materiale, iar pentru Coman Matei – 115 acte materiale.

Fiecare act material reprezintă o acțiune de deținere, respectiv vânzare de droguri. Clubul “Habitat” din șanțul de sud al Cetății Alba Carolina a fost timp de mai mulți ani un loc unde se consumau frecvent droguri, în special cannabis. Instanța de la Tribunalul Alba a mai decis să confiște de la cei doi inculpați mai multe obiecte descoperite la percheziții: un cântar electronic, un dispozitiv de mărunţit, tip grinder şi un dispozitiv pentru fumat, tip bonc, din sticlă, toate găsite la Mârza Mihai și un dispozitiv de mărunţit, tip grinder ridicat de la Coman Matei. De asemenea, de la Mârza s-a mai dispus confiscarea sumei de 7.550 de lei, iar de la Coman – 5.750 lei.

”Dispune confiscarea cantităţii de 98,7 g. cannabis şi a cantităţii de 1,3 g. cannabis în amestec cu tutun, ambele rămase după efectuarea analizelor de laborator. În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpaţi şi în baza art. 5 alin. 5 din aceeaşi lege aduce la cunoştinţa acestora că probele biologice prelevate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, a profilului genetic. Dispune comunicarea prezentei sentinţe la Agenţia Naţională Antidrog”, se mai susține în dispozitivul deciziei de la Tribunalul Alba. În plus, fiecare trebuie să plătească cheltuieli de judecată de 11.720 de lei.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, cei doi inculpați beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Pp 24 septembrie 2017 at 21:50

Naspa treaba.

Incadrarea cannabisului ca drog de mare risc mi se pare SF (probabil e vorba de riscul de a manca tot din frigider).

Radu 25 septembrie 2017 at 8:51

Omule, in purul stil romanesc, atins pe undeva de analfabetismul functional, ai citit droguri de mare risc in loc de droguri de risc.

Pp 25 septembrie 2017 at 15:18

Ai dreptate, nu stiu cum am reusit performanta asta. Mersi ca mi-ai indicat greseala oricum.

P.S. Nivelul analfabetismului functional in randul elevilor e de 42%, ai fost ingaduitor mai sus.

Comentariile sunt oprite