Rămâi conectat

Ştirea zilei

Patronul fostului club “Habitat” şi încă un inculpat, condamnaţi la închisoare cu executare pentru deținere și vânzare de droguri de risc

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dosarul de trafic de droguri de la clubul din Șanțurile Cetății Alba Iulia. Patronul fostului club “Habitat” şi încă un inculpat, condamnaţi la închisoare cu executare

Doi tineri din Alba Iulia, judecați pentru infracțiuni din domeniul traficului de droguri au fost condamnați, în primă instanță, la închisoare cu executare. Decizia a fost pronunțată în 20 septembrie 2017 și are legătură cu dosarul de trafic de droguri de la fostul club “Habitat” din Alba Iulia, în prezent “Studio”. Patru bărbați au fost reținuți de către procurori DIICOT Alba Iulia și, ulterior, arestați preventiv, în octombrie 2015 pentru trafic cu cannabis.

Doi dintre aceștia (Boar Marin și Pleșa Silviu) au recunoscut faptele, au ajuns în instanță cu acord de recunoaștere a vinovăției și au primit închisoare cu suspendare. Ceilalți doi, Mârza Mihai Alexandru (proprietarul clubului) și Coman Matei au ales să nu recunoască acuzațiile și acum au primit prima pedeapsă.

Potrivit deciziei Tribunalului, Mârza Mihai a fost condamnat la 1 an și 9 luni de închisoare cu executare, iar Coman Matei a primit 1 an și 4 luni de închisoare, tot în regim de detenție. Primul inculpat este acuzat de deținere, vânzare și oferire de droguri de risc, respectiv deținere de droguri de risc pentru consum propriu, iar al doilea este judecat pentru deținere și vânzare de droguri de risc. În sarcina lui Mârza Mihai Alexandru au fost reținute un număr de 159 de acte materiale, iar pentru Coman Matei – 115 acte materiale.

Fiecare act material reprezintă o acțiune de deținere, respectiv vânzare de droguri. Clubul “Habitat” din șanțul de sud al Cetății Alba Carolina a fost timp de mai mulți ani un loc unde se consumau frecvent droguri, în special cannabis. Instanța de la Tribunalul Alba a mai decis să confiște de la cei doi inculpați mai multe obiecte descoperite la percheziții: un cântar electronic, un dispozitiv de mărunţit, tip grinder şi un dispozitiv pentru fumat, tip bonc, din sticlă, toate găsite la Mârza Mihai și un dispozitiv de mărunţit, tip grinder ridicat de la Coman Matei. De asemenea, de la Mârza s-a mai dispus confiscarea sumei de 7.550 de lei, iar de la Coman – 5.750 lei.

”Dispune confiscarea cantităţii de 98,7 g. cannabis şi a cantităţii de 1,3 g. cannabis în amestec cu tutun, ambele rămase după efectuarea analizelor de laborator. În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpaţi şi în baza art. 5 alin. 5 din aceeaşi lege aduce la cunoştinţa acestora că probele biologice prelevate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, a profilului genetic. Dispune comunicarea prezentei sentinţe la Agenţia Naţională Antidrog”, se mai susține în dispozitivul deciziei de la Tribunalul Alba. În plus, fiecare trebuie să plătească cheltuieli de judecată de 11.720 de lei.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, cei doi inculpați beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea