Rămâi conectat

Ştirea zilei

Patriarhul Bartolomeu: Paștele, un impuls pentru coridoarele umanitare din Ucraina. „Are loc o tragedie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Patriarhul Bartolomeu: Paștele, un impuls pentru coridoarele umanitare din Ucraina. „Are loc o tragedie”

Patriarhul ecumenic Bartolomeu, liderul spiritual al creștinilor ortodocși răsăriteni din întreaga lume, a cerut deschiderea coridoarelor umanitare în Ucraina, unde, a spus el, „are loc o tragedie umană de nedescris”, anunță mediafax.

Bartolomeu, care a cerut anterior încetarea războiului din Ucraina, a declarat că speră ca Paștele din acest an să fie „impulsul pentru a deschide coridoare umanitare, pasaje sigure către zone cu adevărat sigure pentru miile de oameni încercuiți în Mariupol”.

„Același lucru este valabil pentru toate celelalte regiuni din Ucraina, unde are loc o tragedie umană de nedescris… Cerem încă o dată încetarea imediată a războiului fratricid, care, ca orice război, subminează demnitatea umană”, a declarat Bartolomeu după slujba de Paște ținută la Istanbul.

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, a cărui susținere pentru „operațiunea militară specială” a Moscovei în Ucraina a consternat mulți colegi creștini, a declarat sâmbătă că speră ca acesta să se încheie rapid, dar din nou nu l-a condamnat.

În 2019, Bartolomeu, șeful spiritual al celor aproximativ 300 de milioane de creștini ortodocși răsăriteni din întreaga lume, a acordat autocefalie Bisericii Ortodoxe din Ucraina, făcându-o independentă, într-o divizare istorică la care Rusia s-a opus puternic.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea