Rămâi conectat

Curier Județean

Pârtiile de la Șureanu, domeniul schiabil situat la cea mai mare altitudine din România, în condiții bune de Revelion

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pârtiile de la Șureanu se află în condiții bune în minivacanța de Anul Nou, deși nu a mai nins abundent în ultima perioadă. În Munții Șureanu se află domeniul schiabil situat la cea mai mare altitudine din țară și atinge 2.010 metri.

”A mai nins, dar puțin, și mai este multă zăpadă pe pârtii, dar nu chiar ca acum câteva săptămâni. Cu toate astea, nu vă mai faceți probleme: se poate schia / snowboarda în bune, chiar foarte bune condiții, în perioada 29 decembrie 2017 – 4 ianuarie 2018. Liiniile de ratrack sunt la locul lor, vremea este, culmea, destul de moale pentru acest final de decembrie, drumul este același (prost, dar accesibil), așa că haideți la schi, la Șureanu. E de schi, nu de stat acasă. Semnat, echipa școlii de schi Pași Liberi, care vă așteaptă la lecții pe pârtii și la închirieri de echipamente în noul centru din Poarta Raiului!”, a scris pe Facebook Rareș Tileagă, monitor la școala de schi Pași Liber.

ÎN LINII MARI: deși nu a mai nins abundent, în ultima perioadă, pârtiile de la Șureanu se păstrează în bune condiții. Există zăpadă pe toate pârtiile, iar instalațiile funcționează normal. Drumul între lacul Oașa și pârtii rămâne la fel de exasperant, din cauza gropilor, însă nu vă faceți probleme: cu cauciucuri bune și, bineînțeles, cu lanțuri nu veți avea nici o dificultate de a ajunge la schi. Pentru informații actualizate și webcam live, intrați pe www.schisureanu.ro

DRUMUL LACUL OAȘA – PÂRTII (18 KM): între lacul Oașa și Luncile Prigoanei drumul conține extrem de multe gropi, fiind mai degrabă acoperit de gheață decât de zăpadă. La fel, porțiunea dintre Luncile Prigoanei și pârtii este foarte accidentat, însă dacă veți conduce prudent și, mai ales, dacă veți echipa roțile cu lanțuri (în special de la Luncile Prigoanei în sus), nu veți avea probleme de acces. Vă recomandăm multă, multă răbdare.

PÂRTII ȘI CABLURI: vor funcționa 6 pârtii din 8 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4), deservite de teleschi și de telescaun. E posibil să fie deschise și pârtiile S_1 și S_2. Zăpada, pe pârtii, este încă abundentă, deși nu a mai nins puternic în ultimul timp. Există, pe alocuri, foarte mici porțiuni unde se văd firele de iarbă sau pietrele, dar acestea nu vă vor pune probleme de alunecare. Ieșirile în off-piste nu mai sunt acum problematice, dar vă recomandăm, totuși, multă prudență: stratul de zăpadă nu mai este atât de gros. Pârtiile sunt bătătorite zilnic.

METEO: prognoza oferită de https://freemeteo.ro/vremea/surean/7-zile/meteograma/… anunță cer înnorat și posibile ninsori pentru săptămâna care urmează. Este neobișnuit de cald, pentru această perioadă (temperaturi cuprinse între -8 și 2 grade Celsius), dar acest lucru nu este, încă, problematic pentru starea pârtiiilor. Vizibilitatea pe pârtii este foarte posibil să fie afectată de nori sau ceață.

SERVICII: școală de schi & snowboard pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în Poarta Raiului (0762 501 913).

SFATURI DE BUZUNAR:
– nu vă încredeți excesiv în propria mașină; mai important decât motorul este șoferul.
– faceți acasă o probă de montare a lanțurilor.
– evitați vitezele mari pe pârtii, dacă nu știți să schiați în siguranță.

* date săptămânale oferite de Florian-Rareș Tileagă (monitor schi în cadrul școlii „Pași Liberi” din Munții Șureanu, www.PasiLiberi.ro)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea