Rămâi conectat

Politică Administrație

Partidul Național Liberal susține adoptarea programului „Şcoală după şcoală”

Ziarul Unirea

Publicat

în

După ce la începutul acestei luni, Comisia pentru Învățâmânt a Camerei Deputaților a dat raport favorabil proiectului de lege privind tichetele pentru programul after-school, miercuri, 28 octombrie a.c., Camera Deputaților a adoptat legea prin care statul ar urma să finanţeze programul „Şcoală după şcoală” pentru elevii din ciclul primar.

Proiectul a fost inițiat de deputații PNL Raluca Turcan și Claudia Boghicevici, dovedindu-se, din nou, că Partidul Național Liberal se implică în mod real în tot ceea ce înseamnă sprijin pentru dezvoltarea sistemului de educație din România.

Următorul pas este ca legea să treacă și la Senat, care este cameră decizională, fapt pentru care Partidul Național Liberal a cerut tuturor grupurilor parlamentare să susțină legea. Beneficiile legii sunt evidente: părinţii care vor să-şi înscrie copiii la programe afterschool, pot beneficia de sprijin din partea statului. Astfel, statul finanţează programul „Şcoală după şcoală” pentru elevii de până în clasa a IV-a, ai căror părinţi sau reprezentanţi legali solicită acest seviciu, printr-un tichet în valoare de 200 de lei / copil. Valoare tichetului va fi actualizată şi indexată anual cu rata inflaţiei. Părintele sau reprezentantul legal optează pentru acest tichet, în scris, individual pentru fiecare copil, la sfârşitul fiecărui an şcolar sau la momentul înscrierii copilului la şcoală. Tichetul are scop exclusiv educaţional, este netransferabil altor beneficiari, iar şcolile sunt cele care decontează serviciul.

Conform estimărilor, de beneficiile legii urmează să se bucure circa un milion de copii provenind din câteva sute de mii de familii care nu au cu cine îşi lăsa copiii după finalizarea orelor. Totodată, proiectul vine în sprijinul profesorilor, dar şi în susţinerea asociațiilor și fundațiilor care se implică în proiecte de tip after-school sau alte proiecte care vizează dezvoltarea sistemului educațional.

 

 

Prof. Adrian SIMION,

Vicepreședinte PNL Alba Iulia,

Presedinte Comisia Națională de Educație a TNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea