Partidul Conservator detestă mitocănismul politic al PDL
Acuzele, pesimismul şi apocalipsa proorocită de adversarii politici reprezintă o formă gravă de mitocănism politic. Pentru a face alianţe, a-ţi construi propriul program politic sau a alege o anumită strategie trebuie, în închipuirea bolnăvicioasă a celor de la PDL, să ceri aprobare de la „Zeus” . Considerăm această atitudine a PDL ca fiind una dictatorială, un comportament fanariot de care nu ne dorim să mai auzim vreodată. Oare cu ce a fost mai bun PDL atunci când a făcut alianţa cu PUR, în anul 2005, pentru a-şi crea majoritatea parlamentară? Oare atunci Dan Voiculescu nu era mogul? Cu ce era mai bun în anul 2009 PDL, când s-a aliat cu UDMR săvârşind cele mai mari grozăvii financiare la adresa cetăţenilor – tăierea salariilor şi a pensiilor, a alocaţiilor pentru copii, tăierea duratei concediului maternal, tăierea ajutoarelor de încălzire, tăierea banilor pentru medicamente, tăieri, tăieri, tăieri… Oare cu ce este mai bun acum PDL, că s-a asociat cu UDMR, trădând interesele naţionale, vânzându-se la unguri, eliminând din programa şcolară limba română şi predarea istoriei şi geografiei în limba maghiară? Cu ce este mai bun PDL acum, că s-a asociat cu UDMR, că a împovărat România, care a ajuns să aibă cele mai mari datorii pe care copiii, nepoţii şi strănepoţii le vor plăti din greu? Cu ce este mai bun PDL asociat cu UDMR, că a adus România în pragul falimentului, în incapacitate de plată şi a instaurat sărăcia şi mizeria la nivelul tuturor categoriilor sociale. Sunt convins că noua Alianţă de Centru Dreapta dintre PNL şi PC deranjează şi „doare” mult în anumite cercuri ale puterii, dar asta este problema lor, nu a noastră. Partidul Conservator va lupta din toate puterile alături de întreaga opoziţie din România pentru îndepărtarea actualilor guvernanţi şi a PDL de la putere, singura soluţie pentru stoparea declinului ţării şi pentru a preveni distrugerea populaţiei României.
ing. Gheorghe FENEŞER, preşedintele Partidului Conservator, Filiala judeţeană Alba
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Noaptea de Sfântul Andrei – una dintre cele mai bogate în tradiții la români. Ce obiceiuri și superstiții sunt în popor
Noaptea de Sfântul Andrei – una dintre cele mai bogate în tradiții la români. Ce obiceiuri și superstiții sunt în popor
Seara de Sfântul Andrei este plină de tradiții și superstiții adânc înrădăcinate în cultura românească. Sărbătoarea acestui sfânt, proclamat Ocrotitorul țării, este una deosebit de importantă, marcând o zi nelucrătoare în România.
Sfântul Andrei, originar din Betsaida și fratele lui Simon Petru, a fost un pescar care a ales viața în celibat. El a devenit ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul și, recunoscându-l pe Hristos ca Mesia, a fost numit „primul chemat”.
Legătura sa cu România este puternică, fiind considerat primul propovăduitor al Evangheliei în rândul strămoșilor noștri daco-romani. După predica în această țară, s-a stabilit în Patras, unde a fost martirizat.
CITEȘTE ȘI: MESAJE HAIOASE de SFANTUL ANDREI 2023: SMS-uri, felicitari și urări amuzante de Sfantul Andrei
Moaștele sale sunt prezente în mai multe lăcașuri sfinte din România, inclusiv la Mănăstirile Secu, Neamț, Hurezi, Pestera Sfântului Andrei, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Neamț, Catedrala Arhiepiscopală din Galați și Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Oradea.
Tradițiile și superstițiile din noaptea de Sfântul Andrei sunt variate și fascinante. Se crede că în această noapte, lupii pot vorbi, iar cei care îi aud se confruntă cu moartea. În Bucovina, se spune că „umblă strigoii”, aducând haos și furând din viața oamenilor.
Fetele necăsătorite recurg la diverse practici de divinație în această noapte. De exemplu, prepară „turta lui Andrei” și se așteaptă să-și vadă alesul în vis. Alte obiceiuri includ metoda oglinzilor, metoda paharului cu apă și coborârea lumânării în fântână.
Punerea grâului la încolțit este o tradiție importantă, asociată cu belșugul și prosperitatea familiei. Semnificația grâului se extinde și în viața sentimentală, fetele punând la încolțit 41 de boabe pentru a-și visa viitorul partener.
În ansamblu, sărbătoarea Sfântului Andrei aduce comunitatea românească mai aproape de tradițiile sale, combinând aspecte religioase cu elemente folclorice și superstițioase.
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
Nume care se sărbătoresc în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Lista păcatelor – “Cele 177 de păcate”, conform învăţăturilor creștin-ortodoxe
-
Opinii - Comentariiacum 15 ore
MESAJE de SFÂNTUL ANDREI 2023. SMS-uri, urări, felicitări pe care le poţi trimite celor care îşi sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de SFANTUL ANDREI 2023. Ce SMS-uri, urări, felicitări, mesaje poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Marea Unire de la 1918, pagina sublimă a istoriei românești. CRONOLOGIE
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor
-
Opinii - Comentariiacum 36 de minute
LA MULȚI ANI ANDREI ȘI ANDREEA! Mesaje, FELICITĂRI și URĂRI de Sfântul Andrei 2023 pentru cei dragi
-
Actualitateacum 4 ore
MESAJE HAIOASE de SFANTUL ANDREI 2023: SMS-uri, felicitari și urări amuzante de Sfantul Andrei
-
Ştirea zileiacum 2 ore
LEGENDA Marelui Lup Alb, cel care îl călăuzea pe Sfântul Apostol Andrei pe tot parcursul său înspre sanctuarele dacice