Rămâi conectat

Cultură Educație

Parteneriat între CAS Sibiu şi Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Vizează familiarizarea studenţilor cu mediul automotive şi facilitarea accesului acestora la tehnologii de ultimă oră

Publicat

în

*Continental își propune să dezvolte, împreună cu Universitatea, programe pentru studenți și cursuri tehnice și să investească în echiparea laboratoarelor destinate lucrărilor practice studențești

Sibiu, 19 februarie 2014 –  Continental Automotive Systems Sibiu, subsidiară a corporaţiei Continental, unul dintre furnizorii de top din industria automotive, a încheiat un parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie” din Alba Iulia. Ceremonia de semnare a contractului a avut loc la sediul universităţii, în prezența reprezentanților celor două instituții. Din partea Continental Automotive Systems SRL au participat Oswald Kolb – director general, Lăcrămioara Dărăban – manager resurse umane, Bernhard Ratajczak– manager financiar și Liviu Bălan, coordonator al centrului de cercetare si dezvoltare Sibiu. Din partea universităţii  au participat la eveniment prof. univ. dr. Daniel Breaz – rectorul Universităţii, prof. univ. dr. Moise Ioan Achim – prorector, conf. univ. dr. Maria Popa – decanul Facultăţii de Ştiinţe şi conf. univ. dr. Ioan Ienciu – directorul Departamentului de  Ştiinţe Exacte şi Inginereşti.

Pe lângă semnarea contractului, agenda evenimentului a inclus și organizarea unei adunări speciale a senatului Universității pentru a marca nominalizarea reprezentantului companiei, Liviu Bălan,  ca membru de onoare al senatului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Parteneriatul dintre cele două instituții vizează, în primul rând, familiarizarea studenților cu mediul automotive și facilitarea accesului acestora la tehnologii de ultimă oră. Derularea în condiţii optime a programelor de practică profesională a studenţilor; activităţile tutoriale (în cadrul orelor de laborator) şi de mentorat profesional, în vederea pregătirii lucrărilor de diplomă şi de dizertaţie se afla de asemenea pe lista obiectivelor. Parteneriatul presupune şi schimburi de bune practici, dotarea cu echipamente de specialitate a unor laboratoare, activităţi de cercetare comune, organizarea unor manifestări ştiinţifice de tip conferinţe, seminarii şi workshopuri, cu participarea unor specialişti din cadrul companiei.

“La baza afacerii noastre stau cunoștințele angajaților noștri, de aceea este foarte importantă pentru noi colaborarea cu universităţile. Prin această nouă colaborare dorim să contribuim la dezvoltarea Universității „1 Decembrie” din Alba Iulia, cât și să le oferim studenților de acolo posibilitatea de a intra în contact  cu cele mai noi tehnologii din industria automotive”, a declarat Oswald Kolb, director general al Continental Automotive Systems Sibiu.

 „În contextul în care instituţia noastră  îşi propune diversificarea şi eficientizarea activităţilor ce au în vedere îmbunătăţirea inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii, colaborarea cu compania Continental Automotive Systems SRL reprezintă, pentru noi, un pas important în atingerea dezideratelor privind calitatea asocierii achiziţiilor teoretice ale studenţilor cu dobândirea abilităţilor şi deprinderilor practice în domeniul lor de activitate. Conştientizăm faptul că această colaborare defineşte, în fond, şansa studenţilor noştri şi a cadrelor universitare de a atinge performanţa alături de o companie, care reprezintă un pol de excelenţă în spaţiul economic românesc.”  a declarat prof. univ. dr. Daniel Breaz, rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

La Continental Sibiu se dezvoltă și se produc echipamente electronice pentru industria auto. Mai mult de 2700 angajați, dintre care peste 760 de ingineri, lucrează  atât în producție cât și în centrul de cercetare și dezvoltare. Încă de la venirea companiei în Sibiu, Continental Automotive Systems SRL a investit permanent în dezvoltarea forței de muncă din județ, prin parteneriatele de succes încheiate atât cu universitatea locală cât și cu liceele din Sibiu. Colaborarea cu Universitatea din Alba Iulia, vine ca urmare a planurilor de creștere continuă pe care compania le prevede pentru următorii ani.

Cu o cifră de afaceri de 33,3 miliarde de euro în 2013, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, panouri de bord, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi protejează clima. În plus, Continental este un partener competent în comunicarea auto interconectată. Pentru Continental lucrează în prezent peste 177.000 de angajaţi în 46 de ţări.

Până la sfârşitul anului 2012, Continental a investit peste  700 de milioane de euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine sapte unităţi de producţie si  trei centre de cercetare şi de dezvoltate în Timişoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi al unui centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental avea la finalul anului 2012, circa 12,000 de angajaţi în România.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare