Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Parteneriat între CAS Sibiu şi Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Vizează familiarizarea studenţilor cu mediul automotive şi facilitarea accesului acestora la tehnologii de ultimă oră

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Continental își propune să dezvolte, împreună cu Universitatea, programe pentru studenți și cursuri tehnice și să investească în echiparea laboratoarelor destinate lucrărilor practice studențești

Sibiu, 19 februarie 2014 –  Continental Automotive Systems Sibiu, subsidiară a corporaţiei Continental, unul dintre furnizorii de top din industria automotive, a încheiat un parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie” din Alba Iulia. Ceremonia de semnare a contractului a avut loc la sediul universităţii, în prezența reprezentanților celor două instituții. Din partea Continental Automotive Systems SRL au participat Oswald Kolb – director general, Lăcrămioara Dărăban – manager resurse umane, Bernhard Ratajczak– manager financiar și Liviu Bălan, coordonator al centrului de cercetare si dezvoltare Sibiu. Din partea universităţii  au participat la eveniment prof. univ. dr. Daniel Breaz – rectorul Universităţii, prof. univ. dr. Moise Ioan Achim – prorector, conf. univ. dr. Maria Popa – decanul Facultăţii de Ştiinţe şi conf. univ. dr. Ioan Ienciu – directorul Departamentului de  Ştiinţe Exacte şi Inginereşti.

Pe lângă semnarea contractului, agenda evenimentului a inclus și organizarea unei adunări speciale a senatului Universității pentru a marca nominalizarea reprezentantului companiei, Liviu Bălan,  ca membru de onoare al senatului.

Parteneriatul dintre cele două instituții vizează, în primul rând, familiarizarea studenților cu mediul automotive și facilitarea accesului acestora la tehnologii de ultimă oră. Derularea în condiţii optime a programelor de practică profesională a studenţilor; activităţile tutoriale (în cadrul orelor de laborator) şi de mentorat profesional, în vederea pregătirii lucrărilor de diplomă şi de dizertaţie se afla de asemenea pe lista obiectivelor. Parteneriatul presupune şi schimburi de bune practici, dotarea cu echipamente de specialitate a unor laboratoare, activităţi de cercetare comune, organizarea unor manifestări ştiinţifice de tip conferinţe, seminarii şi workshopuri, cu participarea unor specialişti din cadrul companiei.

“La baza afacerii noastre stau cunoștințele angajaților noștri, de aceea este foarte importantă pentru noi colaborarea cu universităţile. Prin această nouă colaborare dorim să contribuim la dezvoltarea Universității „1 Decembrie” din Alba Iulia, cât și să le oferim studenților de acolo posibilitatea de a intra în contact  cu cele mai noi tehnologii din industria automotive”, a declarat Oswald Kolb, director general al Continental Automotive Systems Sibiu.

 „În contextul în care instituţia noastră  îşi propune diversificarea şi eficientizarea activităţilor ce au în vedere îmbunătăţirea inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii, colaborarea cu compania Continental Automotive Systems SRL reprezintă, pentru noi, un pas important în atingerea dezideratelor privind calitatea asocierii achiziţiilor teoretice ale studenţilor cu dobândirea abilităţilor şi deprinderilor practice în domeniul lor de activitate. Conştientizăm faptul că această colaborare defineşte, în fond, şansa studenţilor noştri şi a cadrelor universitare de a atinge performanţa alături de o companie, care reprezintă un pol de excelenţă în spaţiul economic românesc.”  a declarat prof. univ. dr. Daniel Breaz, rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

La Continental Sibiu se dezvoltă și se produc echipamente electronice pentru industria auto. Mai mult de 2700 angajați, dintre care peste 760 de ingineri, lucrează  atât în producție cât și în centrul de cercetare și dezvoltare. Încă de la venirea companiei în Sibiu, Continental Automotive Systems SRL a investit permanent în dezvoltarea forței de muncă din județ, prin parteneriatele de succes încheiate atât cu universitatea locală cât și cu liceele din Sibiu. Colaborarea cu Universitatea din Alba Iulia, vine ca urmare a planurilor de creștere continuă pe care compania le prevede pentru următorii ani.

Cu o cifră de afaceri de 33,3 miliarde de euro în 2013, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, panouri de bord, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi protejează clima. În plus, Continental este un partener competent în comunicarea auto interconectată. Pentru Continental lucrează în prezent peste 177.000 de angajaţi în 46 de ţări.

Până la sfârşitul anului 2012, Continental a investit peste  700 de milioane de euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine sapte unităţi de producţie si  trei centre de cercetare şi de dezvoltate în Timişoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi al unui centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental avea la finalul anului 2012, circa 12,000 de angajaţi în România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea