Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Parteneriat între administraţia locală şi ONG-uri pentru dezvoltarea municipiului Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul Mircea Hava se va întâlni săptămâna viitoare cu reprezentanţi ai asociaţiilor şi fundaţiilor care activează în mediul neguvernamental, pe raza municipiului Albă iulia.

Potrivit purtătorului de cuvânt Mihai Coșer, întâlnirea are menirea de a trasa un mod de lucru între administraţia locală şi ONG-uri pentru susţinerea proiectelor elaborate de către acestea, privind accesarea de fonduri nerambursabile. Primăria ar putea avea calitatea de partener în aceste proiecte, susţinând astfel o cotă necesară cofinanţării, în cazul în care aceste proiecte subscriu nevoilor de dezvoltare ale municipiului, respectiv întrunesc aspecte care concura la completarea proiectelor realizate de către municipalitate.

În egală măsură participanţii vor fi consultaţi şi informaţi cu privire la mecanismele de finanţare nerambursabilă din legislaţia naţională de care dispune administraţia locală. Acestea pot fi folosite ca instrumente de lucru pentru atingerea obiectivelor ONG-urilor.

Vom susţine cofinanţarea proiectelor din fonduri nerambursabile publice şi private, care vin în sprijinul albaiulienilor şi pe care le vom regăsi implementate aici, în oraş. Cunoaştem probleme de finanţare ale sectorului neguvernamental şi vrem să ajutăm acolo unde se dovedeşte seriozitate şi utilitate. Această primă întâlnire şi următoarele care îi vor succede vizează şi consolidarea unei metodologii de lucru şi relaţionare între primărie şi mediul neguvernamental, care va reflectă un punct comun acestor două părţi, supus aprobării Consiliului Local şi utilizat ulterior în cadrul relaţiilor de colaborare.  Desigur, va exista şi o comisie care va evalua solicitările pentru că susţinerea noastră să fie pe deplin justificată”, a declarat primarul Mircea Hava.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea