Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Parlamentul European introduce vizele electronice Schengen: România și Bulgaria le vor emite

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parlamentul European introduce vizele electronice Schengen: România și Bulgaria le vor emite

Astăzi, Parlamentul European urmează să voteze în primă lectură introducerea vizelor electronice Schengen, după ce deputații europeni au discutat modificările aduse legislației europene în această privință. Cele mai mari grupuri parlamentare au susținut acest proiect de lege. Deputatul european bulgar, Emil Radev, din partea Partidului Popular European, a subliniat că aceste schimbări vor facilita controalele la frontiere și vor implica crearea unei platforme unice pentru depunerea cererilor de viză.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Radev a menționat, de asemenea, că Bulgaria va putea emite aceste noi documente de viză Schengen, subliniind importanța acestui pas pentru țara sa și România, care de multă vreme așteaptă să devină membri cu drepturi depline în zona Schengen.

De asemenea, deputații europeni au discutat și introducerea vizelor umanitare. Îmbunătățirea protecției frontierelor externe și combaterea falsificării vizelor sunt aspecte semnificative ale modificărilor legislative.

În pofida acestor schimbări, Bulgaria și România rămân în afara Spațiului Schengen, o situație considerată nejustificată de către mulți, dat fiind că aceste țări au îndeplinit condițiile pentru aderare.

În perspectiva viitoarelor demersuri legislative, vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a subliniat necesitatea uniformizării politicii europene privind vizele, deoarece cererile de viză variază încă între țările UE.

Admiterea Bulgariei și României în zona Schengen ar trebui să contribuie la sporirea securității frontierelor externe ale Uniunii Europene și la facilitarea lanțurilor de aprovizionare ale UE. Se așteaptă ca Consiliul UE să adopte în curând o decizie pozitivă privind această aderare, ceea ce va avea un impact semnificativ asupra modului în care se gestionează vizele pentru călătoriile în UE.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea