Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Parlamentul angajează șoferi: Ce salariu au cei care îi plimbă pe deputați și pe senatori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Camera Deputaţilor angajează 22 de şoferi, dintre care unul trebuie să ştie să conducă inclusiv tractoare rutiere şi agricole. Ca să-l ducă pe un deputat de la Parlament la hotel sau unde doreşte alesul, şoferul angajat nu câștigă sub salariul mediu net pe economie, mai exact 1.650 de lei, scrie Gândul.info.

casa_poporului_romania_la_pas.ro_Dacă este angajat cu contract individual de muncă, şoferul este puţin mai fericit: ajunge la un salariu cuprins între aproximativ 1.300 de lei şi 1.600 de lei. Dacă este angajat în baza unei convenţii civile însă, venitul lui se limitează la 775 de lei, adică sub salariul minim pe economie. În total, deputaţii au la dispoziţie 246 de şoferi, în timp ce senatorii se bazează pe 144. Ce-i drept, de şoferii angajaţi în cadrul direcţiilor Parlamentului beneficiază doar cei care fac parte din conducerea comisiilor sau a grupurilor parlamentare. Restul aleşilor îşi pot angaja astfel de şoferi prin birourile parlamentare. în această categorie nu intră însă şi şoferii preşedinţilor celor două Camere. Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu au şoferi repartizaţi de Serviciul de Protecţie şi Pază, iar salariile lor reprezintă secret de stat.

137 de şoferi sunt angajaţi, în total, în cadrul serviciilor Camerei Deputaţilor, dintre care 119 sunt cu contract individual de muncă şi câştigă între 1.295 de lei şi 1.625 de lei, iar 18 sunt angajaţi în baza unei convenţii civile, având un salariu net de 775 de lei.

În prezent, Camera Deputaţilor angajează 22 de şoferi, dintre care unul trebuie să ştie să conducă inclusiv tractoare rutiere şi agricole. Pentru aceste posturi, pe lângă permisul de conducere şi recomandări de la locurile de muncă anterioare, doritorii trebuie să aibă minimum zece clase şi permis de conducere de cel puţin un an. Ei vor fi nevoiţi să susţină o probă scrisă, una orală şi un practică.

Din acest motiv, pentru probele necesare, candidaţilor li se recomandă să înveţe notiţele tehnice şi manualele service ale autoturismelor Dacia Duster, Dacia Logan, Mercedes Sprinter, autocisternelor Roman R10215 şi al tractoarelor Goldoni.

În plus, viitorii şoferi ai Camerei Deputaţilor trebuie să fie la curent cu reglementările care ţin de conducerea preventivă, de acordarea primului ajutor, dar şi de protecţia mediului.

Înscrierea la concurs trebuie făcută până pe 7 septembrie 2015, urmând ca pe 21 septembrie să fie susţinută proba scrisă. Pe 24 septembrie va avea loc proba practică, iar ultima probă, cea orală, se va ţine pe 1 octombrie.  La proba scrisă, candidaţii vor avea de rezolvat o serie de chestionare de circulaţie rutieră, de mecanică, dar şi întrebări din notiţele tehnice ale tipurilor de maşini enumerată mai sus.

Sursa Gandul.info


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea