Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Parlamentarii se aranjează pe viață, sfidând recomandările președintelui. Legea pensiilor speciale votată “pe șest” în Comisia de Statut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marți, deputații și senatorii și-au aprobat majorarea sumei alocate pentru cazare de la 4.000 la 4.600 de lei, iar miercuri, ignorând recomandările preşedintelui Klaus Iohannis, aleșii din cadrul Comisiei de Statut au votat pe șest controversatul proiect de lege privind pensiile speciale, conform căruia fiecare parlamentar va beneficia de acest privelegiu după un singur an de mandat.

Concret, potrivit proiectului de lege, un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o astfel de indemnizaţie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei.

Comisia de Statut a decis ca şi cei condamnaţi definitiv pentru incompatibilitate să beneficieze de pensii speciale, deși prevederea a fost criticată de președintele României.

În iulie, Iohannis a refuzat promulgarea legii pe care a trimis-o pentru reexaminare înapoi Parlamentului, după ce pe 16 iunie 2015, plenul comun al Senatului și Camerei Deputaților a aprobat proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor cu 303 voturi pentru, 124 împotrivă și două abțineri.

Proiectul de lege urmează să ajungă la Senat, camera decizională în cazul acesta. (B.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea