Părintele Arhimandrit Ghelasie Țepeș, fost stareț al Mănăstirii Lupșa din județul Alba, a trecut la cele veșnice. ,,Mai devreme, mai târziu, Doamne, ne ducem acolo”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Părintele Arhimandrit Ghelasie Țepeș, starețul Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Sighișoara și stareț timp de patru ani la Mănăstirea Lupșa, din județul Alba, a trecut la cele veșnice.

,,Dumnezeu să-l odihnească în pace!

USR - Alegeri parlamentare 2020

Părintele Ghelasie a trecut la cele veșnice azi noapte, 15 noiembrie 2020.
În timpul vieții sale, Părintele Stareţ Ghelasie Ţepeş impresiona nu doar prin ochii radiind de părintească dragoste, ci şi prin darul de a readuce în fiecare duminică, aievea, în faţa credincioșilor veniți din toate colțurile țării la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Sighișoara, chipuri de demult, sfinţi mutaţi în sinaxare.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Părintele Ghelasie s-a născut la 27 mai, 1962, la Măgheruş, comuna Nadeş (Mureş), ca cel de-al şaselea copil (din cei opt) al unei familii frumoase, cu frică şi dragoste de Dumnezeu. Întotdeauna vorbea despre mama sa, Maica Arsenia, cu o dragoste deosebită. Părintele Ghelasie a intrat în monahism, la mănăstirea Sâmbăta de Sus. A urmat facultatea de Teologie de la Sibiu. Vreme de patru ani, a fost stareţ al Mănăstirii Lupşa (Alba). De aici, a făcut ascultare, şi a plecat împreună cu cinci călugări și a pus bazele Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Sighişoara.

„Mai devreme, mai târziu, Doamne, ne ducem acolo şi cu Tine vrem să fim! Că şi aici, dacă trăim, cum cântăm la colindă? Îngeri şi oameni, îngeri şi oameni cântă împreună… Păi cântăm împreună cu îngerii, nu-i aşa? Atunci să nu fugim de îngeri! Nu fugim de darul lui Dumnezeu! Nu trebuie să ne fie frică să ne apropiem de Hristos. ”  au fost cuvintele de duh ale Părintelui Ghelasie Țepeș.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

DANY 15 noiembrie 2020 at 11:35

NE PUTETI SPUNE DIN CE CAUZA A MURIT SI UNDE A MURIT LA SPITAL SAU ÎN MANASTIRE PARINTELE AVEA DOAR 58 ANI SI NU STIM SA FI FOST BOLNAV FOARTE SUSPECTA MOARTEA PARINTELUI

Comentariile sunt oprite