Rămâi conectat

Ştirea zilei

Parcare gratuită pentru 30 de zile, pentru albaiulienii donatori de sânge. Proiectul, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Donatorii de sânge din Alba Iulia ar putea beneficia de parcare gratuită în zona 1 de parcare, pentru o perioada de 30 de zile, în urma donării de sânge. Proiectul se află pe masa consilierilor locali din Alba Iulia, urmând a fi discutat în ședința ordinară din data de 29 iunie 2021.

Nevoia de sânge în Centrul de Transfuzie Sanguină Alba Iulia este una permanentă și din păcate în continuă creștere. Necesarul zilnic este asigurat prin prezența unui număr de minim 32-33 de persoane donatoare.

Centrul de Transfuzie Sanguină nu poate stoca sânge pe o perioadă lungă de timp. Cele mai solicitate produse sanguine au perioada de valabilitate de 42 de zile(globulele roșii) și de 5 zile(trombocitele). De aici rezultă nevoia constantă de donatori de sânge.

Astfel, pe masa consilierilor locali se află următoarele propuneri:

1. Acţiuni de promovare în scopul donării de sânge, prin acordarea unui autocolant şi care ataşat carnetului de donator, dă dreptul posesorului să utilizeze parcările publice din zona 1, din Alba Iulia, în mod gratuit, intrun interval de 30 zile de la data donării de sânge. Termenul maxim pentru această promovare este 31 decembrie 2021(data donării de sânge ).

2. Autocolantul se va acorda de serviciul de specialitate domeniul public al Primăriei Muninicipiului Alba Iulia, în baza documentului doveditor (carnet de donator) emis de Centrul de Transfuzie Sanguină Alba Iulia, care atestă faptul că s-a efectuat donația.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea