Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Parc fotovoltaic și cinci centrale la Alba Iulia: Licitația în valoare de peste 5.4 milioane de lei lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parc fotovoltaic și cinci centrale la Alba Iulia: Licitația în valoare de peste 5.4 milioane de lei lansată în SEAP

Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție de lucrări privind obiectivul : „Promovarea producției de energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul Municipiului Alba Iulia – Parc fotovoltaic și Centrale electrice fotovoltaice la nivelul a 5 clădiri publice”.

Valoarea totală estimată a investiției este de 5.462.912,47 de lei, fără TVA.

Proiectul are ca scop construirea și operarea unui parc fotovoltaic de producere a energiei electrice pe baza tehnologiei fotovoltaice, pe raza Municipiului Alba lulia pentru consum propriu la nivelul clădirilor publice dar și la nivelul sistemului de iluminat public al municipiului Alba lulia

Programul va contribui la realizarea obiectivelor generale prevăzute de finanțările Europene dedicate perioadei 2014-2020 +3. Astfel principalul rezultat urmărit este creșterea nivelului de independență energetică a autorităților publice locale prin obținerea de energie din surse regenerabile pentru consumul propriu al acestora.

O condiție obligatorie pentru rambursarea sumelor și cheltuielilor este ca perioada de implementare a proiectului să nu depășească data de 31 decembrie 2023.

Clădirile unde vor fi instalate panouri fotovoltaice:

– Sediul Primăriei Alba Iulia
– Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan”
– Colegiul Tehnic “Apulum”
– Școala Gimnazială “Avram Iancu”
– Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”
– Parcela tip păşune localizată în zona intravilană a Municipiului Alba Iulia, în zona şoselei de centură

Rezultatele vor contribui la:

  • reducerea emisiilor de carbon în atmosferă prin înlocuirea unei părți din cantitatea de combustibili fosili consumați în fiecare an (cărbune, gaz natural).
    atingerea obiectivelor Uniunii Europene privind producția de energie din surse regenerabile prevăzute în Directiva (UE) 2018/2001 a Parlamentului European și a Consiliului privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile;
  • creșterea producției de energie din surse regenerabile;
  • reducerea emisiilor de carbon în atmosferă prin înlocuirea unei părți din cantitatea de combustibili fosili consumați în fiecare an – cărbune, gaz natural.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

O firmă din Târgu Jiu va păzi Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

O firmă din Târgu Jiu va păzi Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia O firmă de specialitate cu sediul în Târgu Jiu a câștigat licitația organizată de Biblioteca Națională a României pentru paza Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia. Valoarea de atribuire a acordului cadru este de 852.055 lei pentru o perioadă de patru ani, în timp […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea