Rămâi conectat

Ştirea zilei

Paradă militară spectaculoasă de 1 Decembrie la Alba Iulia: Avioane F 16, MIG-uri și elicoptere vor survola orașul. O armată străină participă la defilare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parada militară de 1 Decembrie 2018 de la Alba Iulia va fi pe departe cea mai spectaculoasă din ultimii ani, având în vedere anul Centenar.

Reprezentanții Diviziei 4 Infanterie ”Gemina” Cluj-Napoca au declarat, luni, pentru ziarulunirea.ro, că efectivele constituite pentru realizarea paradei au fost, în mare parte, definitivate, însă pot suferi modificări, după următoarele ședință și în funcție de condițiile meteorologice.

Astfel, vor fi pregătite circa 20 de aeronave, avioane F 16 și MIG-uri, respectiv elicoptere, însă dacă vremea nu va fi favorabilă vor survola mai puține.

În detașamentul de defilare vor fi prezenți peste 600 de militari, între care 12 detașamente ale Ministerului Apărării Naționale, un detașament al unei armate străine, din Polonia, un detașament al Ministerului Afacerilor Interne, un detașament al Serviciului Român de Informații și altul de la Administrația Națională a Penitenciarelor.

Cei prezenți vor putea admira și tehnica militară, care va fi variată: TAB-uri, Transportoare BLINDATE, maşini de luptă, lansatoare de RACHETE, camioane militare sau autospeciale de intervenție.

Autoritățile se așteaptă ca în acest an, în minivacanța de 1 Decembrie, să fie aproape 200.000 de vizitatori.

Majoritatea străzilor din oraș vor fi, astfel, blocate. Parada se va organiza ca de obicei pe Bulevardul 1 Decembrie și pe Bulevardul Horea. Va începe după ce va ajunge președintele Klaus Iohannis, dar nu mai târziu de ora 15.00.

Probabil parada va începe la ora 14.00, având în vedere că șeful statului participă la ceremonia militară de la București, iar apoi va veni cu avionul (până la Sibiu) sau cu elicopterul (până la Alba Iulia), în funcție de condițiile meteo.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea