Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pandemia de COVID-19: Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul total al infectărilor cu coronavirus

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Omenirea a atins miercuri, 4 februarie 2021, o bornă care ar putea marca sfârșitul pandemiei de COVID-19, după ce mai multe persoane au fost vaccinate în comparație cu infectările cauzate de boală, relatează Reuters.

Momentul de final al pandemiei rămâne însă neclar, în ciuda acestei performanțe, deoarece nimeni nu știe cât va dura până când populația Pământului va fi imunizată. În primul rând pentru că mulți dintre cei vaccinați au primit doar una din cele două doze de vaccin necesare imunizării.

Potrivit datelor Reuters, un număr total de 104,9 milioane de doze au fost administrate în țările de pe glob, în timp ce numărul total al infectărilor este de 104,1 milioane.

Cazurile de coronavirus continuă totuși să crească în 44 de țări, iar numărul deceselor asociate bolii a ajuns la nivel global la cel puțin 2,26 de milioane de oameni.

Iar pe măsură ce noile tulpini de coronavirus încep să se răspândească, experții încearcă să mărească și ei viteza vaccinărilor.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful Organizației Mondiale a Sănătății, afirmă însă că „în ciuda opțiunilor tot mai numeroase de vaccinuri, capacitatea globală de producție satisface numai o fracție din numărul necesar”.

Până miercuri, guvernele lumii au cumpărat 7,7 miliarde de doze, cu alte 5 miliarde care sunt în prezent negociate sau rezervate pentru extinderea contractelor existente.

Israelul conduce în clasamentul țărilor care a vaccinat cele mai multe persoane, cu 28%.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea