Rămâi conectat

Actualitate

Pandemia de COVID-19 ar putea fi învinsă doar cu vaccin, consideră doi din trei români. STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Doi din trei români, 65%, consideră că pandemia ar putea fi oprită doar prin vaccinare, iar restricțiile impuse până la momentul actual au fost justificate în contextul sanitar, arată un sondaj Eurobarometru, scrie DCNEWS.ro.

Majoritatea românilor consideră că un vaccin este unica modalitate de a pune capăt pandemiei, procentul fiind de 65% față de 70% în UE.

Românii cred în proporție de 77% că UE joacă un rol-cheie în a garanta accesul la vaccinurile împotriva COVID-19 în țară”, potrivit Eurobarometrului.

Circa jumătate dintre români declară că nu înțeleg de ce oamenii ezită să se vaccineze, proporția fiind de 53% față de 56% în UE. Ca disponibilitate pentru a fi vaccinați, declară că ar face acest lucru mai degrabă mai târziu (36%) sau cândva în cursul anului 2021 (23%). 45% dintre europeni își doresc să se vaccineze cât mai curând posibil sau au făcut-o deja.

Restricţiile impuse, justificate

Dacă 60 la sută dintre români cred că restricţiile impuse au fost justificate, printre aceştia există, totuşi, şi nemulţumiţi. Asta pentru că, la întrebarea privind gradul de mulţumire cu referire la măsurile impuse de Guvern, 57 la sută dintre respondenţii din România s-au arătat nemulţumiţi.

Țările ai căror cetățeni sunt printre cei mai mulțumiți de măsurile propriilor guverne sunt Danemarca (79%), Luxemburg (73%) și Olanda (71%).

UE, reacţii corecte în gestionarea pandemiei. Planul de Redresare, apreciat de majoritate

Tot 65 la sută dintre români s-au arătat mulţumiţi de răspunsul dat de UE pandemiei şi au încredere că şi în viitor vor fi luate decizii corecte. Media europeană de mulţumire este 59 la sută, arată Eurobarometrul.

În ceea ce priveşte revenirea economică a Uniunii Europene, prin intermediul planului NextGenerationEU, acesta este considerat eficient de doar 60 la sută dintre români. Maltezii au cea mai mare încredere în acest plan, 83 la sută, în timp ce francezii şi finlandezii sunt cei mai puţin încrezători, 45 la sută, respectiv 42 la sută.

Nivelul de încredere al românilor în UE se vede şi prin faptul că şase din zece români spun că înţeleg cum funcţionează Uniunea şi că ar fi de acord ca mai multe decizii să fie luate la nivelul Uniunii.

71% dintre români declară că se simt cetățeni europeni.

Sursa: DCNEWS.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]

Citește mai mult

Actualitate

Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune

Ziarul Unirea

Publicat

în

Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]

Citește mai mult

Actualitate

Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea