Ziarul Unirea
 

Până la 10.000 de lei amendă pentru hărţuirea stradală şi cea psihologică. Proiect adoptat de Camera Deputaților

Camera Deputaților a adoptat marți cu 214 voturi “pentru”, opt voturi ”împotrivă” şi zece abţineri, proiectul de lege care prevede sancționarea cu amendă pentru hărțuire, hărțuire sexuală și hărțuire psihologică, atât în privat, cât și în spațiul public.

Astfel, după alineatul 1 al articolului 6 din actuala Legea 202/2002 s-a adăugat următoarea prevedere: “Se interzic comportamentele de hărţuire, hărţuire sexuală sau hărţuire psihologică atât în public, cât şi în privat”.

Printre altele, discriminarea pe bază de sex sau prin utilizarea de către angajator a unor practici care dezavantajează persoanele de un anumit sex, în legătură cu relaţiile de muncă, discriminarea pe bază de maternitate a femeilor gravide sau care alăptează şi hărţuirea sexuală se pedepsesc cu amendă contravenţională cuprinsă între 3.000 şi 10.000 de lei.

În forma iniţială adoptată de Senat, amenda contravenţională era cuprinsă între 3.000 şi 100.000 de lei.

Sursa: ştirileprotv.ro

Facebook 

1 comentariu

.. 11 iulie 2018 at 7:54

F.bine. Sunt f multi mitocani care “agata” (in limbajul lor suburban) cu apelative si gesturi nepotrivite. La fel cu sefii din institutii care dsi discrimineaza subordonatii, ii umilesc sau ii intimideaza cu apropouri referitoare la salariu sau sarcini sub demnitatea si pregatirea lor profesionala. Si asta pentru ca li se permite de catre sefii institutiilor sau sunt protejati politic. astfel de “sefi” ar trebui concediati sa nu-si mai poata exercita “talentele” pe subordonati.
Draga redactie, va rog sa nu mai cenzurati comentariile care nu va plac.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...