Pacienții cu hemofilie pot fi tratați la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia

Spitalul Judetean Alba01În urma înscrierii Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia în Programul Național de hemofilie pacienții cu acest diagnostic pot primi tratament specializat și în județul Alba. Coordonatorul acestui program este dr. Gabriela Capriş, singurul medic hematolog din Alba. „În cadrul Secției de Oncologie a spitalului funcționează și Compartimentul de hematologie, care se ocupă și de pacienții hemofilici.  Fac apel către medicii de familie din întreg județul, care au în evidență acești pacienți, să îi îndrume spre acest compartiment. Programul Național de hemofilie pentru judeţul Alba a primit deja finanțare și s-a  achiziționat tratament  pentru aceste  afecţiuni”, a explicat dr.  Gabriela Capriș.

Copiii care suferă de hemofilie sunt în evidențele medicilor pediatri si  între cele două compartimente există o colaborare. La spitalul din Alba Iulia este în evidenţă un singur copil cu diagnostic de hemofilie.

Compartimentul de hematologie de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia funcționează din luna martie a acestui an și dispune de 5 paturi pentru spitalizare continuă. Acesta deservește întreaga populație a județului Alba.

„Am preluat cazurile cu patologie hematologică, care erau tratate în Secția de Oncologie, dar au fost diagnosticate și multe cazuri noi . Un număr mare dintre acestea sunt anemiile  la adulți, care din păcate ajung la Unitatea de Primiri Urgențe în stare  gravă. La fel ca și în cazul altor afecțiuni medicale este recomandat un set de analize periodic iar in cazul în care apar rezultate modificate , se impune trimiterea  catre  medicul specialist”, a mai spus dr. Gabriela Capriș.

Se acordă consultaţii la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, care se află la parterul Secţiei de Oncologie,  de luni până joi, câte o oră pe zi. Pacienții se pot adresa acestui cabinet cu trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist, atunci când există suspiciunea unei patologii  hematologice.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...