Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pachetele cu alimente de la UE rămân fără ulei şi făină până la finalul programului pentru 2012 – 2013

Alexandra Mates

Publicat

în

Persoanele nevoiaşe din Alba nu vor mai primi făina şi uleiul de la Uniunea Europeană, prin Programul European de Ajutorare pentru persoanele defavorizate din România. În schimb, celelalte produse (orez, paste făinoase, mălai, biscuiţi etc.) pot fi ridicate în continuare de la centrele stabilite în fiecare localitate.

Viem Corporation Food, firma din Bulgaria cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a încheiat anul trecut două contracte în valoare totală de 26,6 milioane de euro pentru furnizarea de ulei şi făină, nu şi-a onorat contractul.

„Cu toate demersurile făcute de APIA pentru continuarea livrărilor, operatorul economic din Bulgaria nu şi-a mai realizat obligaţiile contractuale. Următorul pas îl reprezintă executarea scrisorii de garanţie”, au declarat reprezentanţii APIA.

În Alba Iulia, 877 de persoane mai au de ridicat produsele de la Uniunea Europeană. Mulţi din ei au aşteptat tocmai venirea uleiului şi a făinii pentru a ridica pachetul complet. Directorul Serviciului Public de Asistenţă Socială Alba Iulia, Adela Cristescu, îi îndeamnă pe cei care au dreptul să beneficieze de alimente să îşi ridice pachetele, până la 1 februarie, chiar şi în lipsa celor două produse. Toate celelalte alimente gratuite se afă pe stoc şi îşi aşteaptă beneficiarii.

De la începutul programului din 2012, în judeţul Alba au ajuns cantităţi infime de ulei şi făină, care nu au fost suficiente pentru toate localităţile. Administraţiile locale care au luat cele două produse până la finele lui 2012 au împărţit deja tot ce au avut pe stoc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea