Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

(P) Vrei să cumperi un apartament în Alba Iulia în această perioadă? Patru idei de care să ții cont

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Vrei să cumperi un apartament în Alba Iulia în această perioadă? Patru idei de care să ții cont

Piața imobiliară din Alba Iulia  a cunoscut o creștere constantă în ultimii ani, chiar dacă nu la nivelul Timișoarei, al Clujului sau Iașului. Odată cu pandemia Covid-19, lucrurile s-au schimbat și pentru orașul de pe malul Mureșului – la fel ca în celelalte orașe importante ale țării.

Prudența este cea care caracterizează persoanele interesate de casele sau apartamentele de vânzare din Alba Iulia. Oamenii analizează mai bine oferta înainte de a cumpăra și este normal să fie așa. Prețurile însă rămân constante – imobiliarele au fost mereu percepute ca investiții stabile, care își păstrează valoarea peste timp.

Cum specialiștii estimează o scădere a valorii banilor (prin inflație), multe persoane merg către această zonă pentru a-și păstra valoarea economiilor. Este unul dintre motivele pentru care scăderile semnificative de prețuri pe care le aștepta o parte a populației, pregătită de achiziții, nu s-au produs și posibil să nu se producă nici în viitor.

Un interes nou observat de specialiști este vizavi de oferta de case de vânzare din județul Alba – munca la domiciliu face ca din ce în ce mai multe persoane să își dorească o casă cu un pic de teren. Atât localnici, cât și persoane din alte zone își manifestă acum interesul față de oferta de case de vânzare din Alba Iulia și împrejurimi.

Un apartament sau o casă în Alba Iulia reprezintă o investiție importantă pentru tine și familia ta. Iată câteva lucruri care sperăm să vă ajute să faceți o alegere corectă.

  1. Investiția în imobiliare rămâne una dintre cele mai sigure investiții

Majoritatea oamenilor consideră investiția în imobiliare este una dintre cele mai sigure posibile. Oamenii vor avea mereu nevoie de un spațiu de locuit și vor cumpăra case, indiferent de eventualele fluctuații ale pieței.

Atunci când cumperi un apartament în Alba Iulia, eviți costurile unor chirii în creștere și ai propriul spațiu pe care îl poți amenaja așa cum dorești.

  1. E normal să fii mai prudent în această perioadă

Mai ales dacă faci un credit ipotecar, analizează atent veniturile familiei și cheltuielile, pentru a stabili nivelul ratei pe care o poți plăti – înainte chiar de a studia oferta de apartamente de vânzare în Alba Iulia. Ia-ți și o marjă de siguranță – o rată mai mică decât cea maximă pe care ți-o permiți, un fond de rezervă vor fi ajutoare prețioase pentru tine și familia ta.

Dacă ai banii sau mare parte din ei, alege cu atenție și negociază atunci când o poți face.

  1. Locația rămâne mereu esențială în imobiliare

Indiferent de perioada în care decizi să faci o investiție imobiliară, apartamentele și casele plasate în zone bune vor avea mereu căutare. O zonă bună nu este neapărat una centrală sau ultracentrală, ci una apreciată de locatari pentru facilitățile și posibilitățile pe care le oferă.

Accesul ușor la centru și mijloace de transport, civilizația locatarilor, prezența școlilor, grădinițelor și unităților sanitare, dar și a parcurilor și a altor zone de petrecere a timpului liber vor face dintr-o locuință una valoroasă, care se va vinde cu ușurință dacă vei avea nevoie la un moment dat să faci o schimbare.

  1. Urmărește constant piața și negociază un preț cât mai bun

Prețurile diferă în funcție de zonă, dar și de dotări, de suprafața apartamentului sau de etaj. Mai ales în această perioadă, ai ocazia să negociezi un preț mai bun. Cei care vând apartamente sunt mai maleabili în perioadele de nesiguranță economică, fiind dispuși să negocieze prețul.

  1. Alege o agenție imobiliară de încredere în Alba Iulia

Atunci când lucrezi cu o agenție imobiliară cunoscută, care să aibă experiență pe piața imobiliară, ai șanse mai mari să negociezi un preț mai bun – dar și să identifici mai ușor locuința potrivită. Beneficiezi de expertiza unui specialist pe tot parcursul procesului de cumpărare a locuinței din Alba pe care o alegi.

Pentru a identifica agenția potrivită, cere recomandarea prietenilor care au vândut sau cumpărat apartamente în ultimul timp, sau consultă informațiile existente online.

Poți alege, de exemplu, agenția imobiliară RE/MAX Vision, care are o ofertă bogată de apartamente și case de vânzare în Alba Iulia. Profesioniștii noștri te vor susține pe parcursul procesului de achiziție al casei sau apartamentului tău, propunându-ți proprietăți conforme cerințelor tale. Sub umbrela francizei imobiliare internaționale RE/MAX, agenții Vision sunt bine pregătiți, cunoscând piața imobiliară din Alba Iulia și adaptându-se rapid pe cerințele clienților.

***

O investiție imobiliară rămâne una dintre cele mai sigure pe care le poți face, chiar și în perioade dificile din punct de vedere economic. Studiază piața, cere ajutorul profesioniștilor, și vei face cu siguranță alegerea potrivită pentru tine! Dacă dorești, poți lua legătura cu agenția imobiliară RE/MAX  din Vision din Alba Iulia, iar unul dintre agenții noștri imobiliari te va însoți pe parcursul procesului de achiziție, pentru ca acesta să fie simplu și profitabil pentru tine.

 sursa foto: remax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea