Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

(P) “Sunt garantul legalităţii, al aplicării corecte a tuturor normelor juridice, al transparenţei şi echidistanţei!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

a declarat avocat Ladislau KOBLE, candidatul ALDE la Consiliul Judeţean Alba

kobleVă amintiţi despre cel mai păgubos şi complicat litigiu în care este implicat Consiliul Judeţean Alba, cel privind atribuirea nelegală a unor trasee judeţene din Programul de transport public judeţean de persoane 2008-2013, cunoscut opiniei publice ca fiind Dosarul transportatorilor. După ce au pierdut licitaţia, 3 firme de transport din judeţ au solicitat instanţei obligarea Consiliului Judeţean la plata unor sume considerabile – aproape 3 milioane de euro, reclamând atribuirea nelegală către alte firme a unor trasee de transport public de persoane, care aşa cum a stabilit Tribunalul Cluj, ar fi trebuit să le revină lor.

Aşa cum ştim, două hotărâri ale Consiliului Judeţean Alba au fost anulate prin hotărâri judecătoreşti definitive ale instanţei, instituţia fiind bună de plată. Hotărârile judecătoreşti demonstrează fie că s-a lucrat cu amatorism, fie că în aparatul de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean Alba, la Serviciul Juridic, au existat persoane care nu şi-au făcut bine treaba. Prin urmare, se cuvine a fi semnalat faptul că dacă nu ar fi existat amatorismul despre care vorbeam, atunci s-ar fi constatat din timp că cei doi consilieri judeţeni erau în stare de incompatibilitate, iar aceştia nu ar fi ajuns în situaţia de a vota. Dacă lucrurile s-ar fi derulat normal, s-ar fi putut stabili traseele şi tarifele, dar şi celelalte elemente legate de transportul judeţean de persoane. Nu în ultimul rând, bugetul Consiliului Judeţean Alba ar fi fost grevat de plata daunelor materiale şi, nu în ultimul rând, nu s-ar fi aflat în această situaţie în care imaginea sa are mult de suferit.

Mai trebuie să amintim de hotărârile judecătoreşti definitive care ar fi trebuit să fie puse în executare, însă tot din cauza lipsei de profesionalism a celor ce fac parte din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean nu s-a întâmplat aşa. De aceea, s-a ajuns în situaţia de a fi plătite sume suplimentare faţă de ceea ce a dispus instanţa în hotărârile emise, asta pentru că una dintre hotărâri nu a fost pusă în aplicare în termenul legal de executare. Potrivit avocatului Ladislau Koble, candidatul ALDE la Consiliul Judeţean Alba, “având în vedere problemele juridice complexe care există în activitatea Consiliului Judeţean Alba, în special cele legate de transportul de persoane, dar şi în alte domenii, ALDE propune o politică liberală echitabilă, corectă.

ALDE e singurul partid care are pe primele 5 locuri ale listei de consilieri judeţeni doi avocaţi. Îmi asum resposabilitatea de a fi garantul legalităţii, aplicării corecte a tuturor normelor juridice, al transparenţei şi echidistanţei. Totodată, îi asigur pe locuitorii judeţului că nu voi vota decât acele proiecte care sunt în concordanţă cu legea. Totodată, cetăţenii trebuie să ştie că bugetul Consiliului Judeţean va fi cheltuit corect şi responsabil şi numai în interesul cetăţenilor judeţului Alba”. Pe rolul instanţelor să află numeroase procese, cum e cazul celor trei dosare cu transportatorii, care au formulat pretenţii de aproape 3 milioane de euro. Potrivit avocatului Ladislau Koble, candidat ALDE la Consiliul Judeţean, “dacă aceste procese vor fi pierdute de Consiliul Judeţean vom fi obligaţi să achităm despăgubiri însumate la aproape 3 milioane de euro, din bugetul instituţiei”.

Publicitate electorală ALDE

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea