Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Daniel Rusu: ”Nu te baza pe nimeni în afară de Dumnezeu! Construieşte-ţi viitorul cu propriile mâini, în credinţă şi adevăr!”

Publicat

în

”Să baje Dumnezău putere-n voi!”… aşa s-a încheiat ultima zi a primei săptămâni de campanie electorală. O săptămână plină, care ­­m-a marcat din toate punctele de vedere.

rusu-danielMi-am dat seama că problemele oamenilor sunt multe şi diferă de la zonă la zonă şi de la generaţie la generaţie. Dacă în Apuseni oamenii îşi doresc locuri de muncă, pensii mai mari, alocaţii de creştere a copiilor care să satisfacă cerinţele mămicilor şi… culmea!, lemne de foc pentru că… ”au tăiat domnii pădurile şi le-au dus, iar noi am rămas de râs şi îngheţăm în case”, în zona Sebeş – Blaj, deşi au locuri de muncă, oamenii se plâng de salariile mici, de poluarea care curmă vieţi, de sistemul sanitar precar, lipsa investiţiilor în infrastructură şi sistemul de învăţământ neperformant.

Despre cugireni şi despre locuitorii din Zlatna sau Baia de Arieş am ajuns la concluzia că vor doar să fie lăsaţi în pace. Ei sunt supăraţi pentru că, deşi au trimis prin votul lor oameni de-ai locului în Parlamentul României, aceştia i-au uitat, le-au întors spatele când au ajuns la Bucureşti (”… nu mai mere cum o mărs, domnule, nici oamenii nu mai sunt oameni. Toţi mint!”). Au asistat şi au fost complici la închiderea minelor, la vânzarea cuprului şi a aurului la străini şi la închiderea multor secţii din fabricile în care altădată munceau zeci de mii de oameni. Nici cu grupa de muncă, atât de necesară pentru pensionari, nu i-a ajutat nimeni pe aceşti oameni.

Electrica Furnizare Discount

Dar cel mai greu este să-i vezi cum plâng după copiii şi nepoţii lor, plecaţi la muncă, ”pe pământ străin”!

Un bătrânel uitat de vreme mi-a spus, din uşa unui magazin: ”Nu viaţa ne dezamăgeşte, domnule, ci oamenii falşi, care se joacă cu sinceritatea noastră, o dată la patru ani!”. Ce răspuns să-i mai dai unui astfel de om înţelept, care trăieşte la limita imposibilului, în mijlocul unui oraş ”mort”, unde optimismul oamenilor a dispărut cu de­să­vârşire? Nimeni nu mai are curaj să spere, iar noi ne-am avântat cu atâta entuziasm şi cu atâta dorinţă de a le explica că totul se va schimba, iar ALDE a gândit nişte programe, tocmai pentru ca viaţa să fie mai bună. Aici, oamenii (nu toţi) nu mai au puterea de a iubi niciun politician, greu poţi străbate cu un mesaj care să le pătrundă la suflet!

Nu am crezut că va fi atât de greu! Necazurile oamenilor îmi frâng inima iar cuvintele lor mă înţeapă ca nişte schije. Îmi dau seama că nu sunt ca ceilalţi politicieni şi parlamentari – ăştia sunt altfel, au ”şoriciul” gros, nu le pasă! – şi eram gata să renunţ. Am ajuns acasă, la familia mea şi m-am gândit cât sunt eu de fericit şi ce ”bogăţii” am în jurul meu, dar cum pot să mă bucur de asta, când semeni de-ai mei, la doar câţiva zeci de kilometri depărtare de mine, sunt trişti şi oropsiţi? Şi atunci am spus: mergem mai departe! Sunt sigur că putem schimba ceva împreună! Şi eroii noştri, Horea, Cloşca şi Crişan, au sperat că se va schimba ceva. Şi Avram Iancu, şi alţi mulţi ţărani simpli, şi chiar au reuşit s-o facă! Atunci noi de ce ne temem? Suntem mulţi şi puterea e la noi, puterea este în votul nostru, trebuie doar să ştim în ce scop să-l folosim.

Eu vă rog doar atât, chiar dacă v-aţi pierdut încrederea în politicieni, în 11 decembrie să-mi daţi o şansă să vă dovedesc, prin fapte şi prin atitudine, că merit să vă reprezint! Şi nu uitaţi, m-am născut, am crescut şi am devenit de profesie… OM!

Cu deosebit respect,

Daniel Gheorghe Rusu, candidatul ALDE la Senatul României

Material publicat la comanda ALDE Alba Cod unic de identificare ALDE: 11160008
Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD ALBA: După 5 ani de mandat, foarte puțin s-a realizat! Investițiile în drumuri, utilități, educație și sănătate sunt prioritare!

Publicat

în

Consilierii PSD solicită primarului Dorin Nistor să prioritizeze investițiile în municipiul Sebeș și să aloce mai mulți bani pentru asfaltarea drumurilor, introducerea utilităților pe toate străzile, refacerea sistemului de apă și canalizare, în zonele în care s-au produs avarii frecvente, respectiv pentru dezvoltarea sistemului medical și educațional. În 5 ani, s-au cheltuit prea mulți bani pe panseluțe.

Sebeșul s-a dezvoltat mult prea puțin, raportat la bugetul propriu generos, de aproape 20 de milioane de euro pe an, dar și ținând cont de oportunitățile, finanțările și proiectele europene. S-au risipit, în schimb, prea mult pentru flori și gazon.

De asemenea, Guvernul PNL și USR-PLUS nu a aprobat nici un proiect pentru dezvoltarea municipiului Sebeș, în timp ce pe vremea Guvernului PSD s-au aprobat și finanțat investiții importante care acum încep să prindă contur:

Electrica Furnizare Discount

– Reabilitarea Școlii Gimnaziale din localitate Răhău, finanțare de peste 2,3 milioane de lei, program PNDL 1;
– Execuție canalizare menajeră și stație de epurare în Răhău, finanțare de peste 8 milioane de lei, program PNDL 2;
– Transformarea clădirii în care a funcționat o centrală termică și un depozit de cărbune, din Valea Frumoasei, în creșă și grădiniță, finanțare de peste 12 milioane de lei, program PNDL 2.

De asemenea, consilierii locali ai PSD au solicitat în mod repetat, în ultimul an, realizarea de proiecte practice, care vizează creșterea calității vieții pentru toți sebeșenii: asfaltarea drumului către Râpa Roșie și a mai multor străzi secundare, introducerea gazului metan la Răhău, realizarea de piste pentru bicicliști, modernizarea Parcului Arini și a centrului istoric, amenajarea unui piste moderne de atletism, dezvoltarea Spitalului Municipal Sebeș și achiziționarea de aparatură medicală.

Pentru noi, un oraș bun de locuit este acela care pune pe primul plan investițiile în sănătate, educație, infrastructură, utilități publice, sport și petrecerea timpului liber. Avem nevoie de parcuri moderne, cu aparate de fitness și mini terenuri de sport, respectiv de un ștrand modern. Avem nevoie de mai mult curaj în lupta cu cei care nu respectă legea și creează disconfort cetățenilor de bună credință. Avem nevoie de administrarea orașului în interesul celor mulți!

Consilieri Locali PSD Sebeș
Radu Cristian
Luca Nicolae
Salău Marius
Bogdan Dorin-Aurelian
Blaga Lucian

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: Zi istorică pentru România. Guvernarea liberală aduce circa 30 miliarde de euro pentru dezvoltarea țării

Publicat

în

Planul Național de Redresare și Reziliență înseamnă susținerea puternică acordată României de către Uniunea Europeană pentru modernizare și ieșirea din criza economică generată de COVID-19.

PNRR aduce României 29 de miliarde de euro, bani care vor însemna investiții mari în transport, sănătate, educație, economia verde, digitalizare, îmbunătățirea administrației publice.

Guvernul a obținut ca o treime din banii PNRR să meargă spre investiții în transporturi, inclusiv în construcția de autostrăzi.

Electrica Furnizare Discount

Guvernul a insistat ca PNRR să acopere nevoile de dezvoltare a infrastructurii de transport, pentru a putea genera dezvoltarea economică dorită în România.

Investițiile vor fi dublate de reforme, în urma cărora va rezulta o economie mai puternică și o administrație mai eficientă. Vor fi făcute, printre altele, reforma administrației, reforma fiscală, reforma pensiilor, reforme în energie. În 5 ani de zile, cu ajutorul PNRR, vom reduce substanțial decalajele de dezvoltare dintre România și media europeană.
PNRR va pune bazele unei noi Românii, pregătită pentru secolul XXI și pentru viitoarele generații de români.

Aprobarea PNRR e o promisiune îndeplinită a Guvernului. A fost respectat termenul asumat pentru semnarea PNRR, adică sfârșitul lunii septembrie.

Până la sfârșitul anului, România va primi deja 3,8 miliarde de euro pentru a începe implementarea PNRR.
Guvernul liberal, în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis, își asumă implementarea PNRR.
E obligatoriu ca întreaga clasă politică, întreaga administrație centrală și administrațiile locale, să susțină realizarea investițiilor și reformelor prevăzute în PNRR.

Deputat Florin Roman – PNL, vicepreședinte al Camerei Deputatilor

Citește mai mult

Politică Administrație

Florin Cîțu e convins că parlamentarii PNL pro Orban nu vor vota moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern

Publicat

în

Florin Cîțu e convins că parlamentarii PNL pro Orban nu vor vota moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern

Premierul Florin Cîțu e convins că parlamentarii PNL care au votat cu Ludovic Orban la congresul pentru alegerea liderului partidului nu vor vota pentru demiterea sa.

Cîțu spune că dacă PSD, AUR și USR vor face o coaliție pentru a-l demite vor fi aspru taxate de votanți.

„Niciodată, parlamentarii PNL nu vor vota niciodată împotriva propriului guvern.

Electrica Furnizare Discount

Nici Ludovic Orban nu va vota niciodată. Vom face tot ce este posibil ca guvernarea să meargă mai departe. Asta ar însemna sfârșitul unor partide”, a declarat Cîțu.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare