Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

(P) Comunicat de presă| Legea inițiată de PSD care combate dublu standard Victor Negrescu: „Românii merită produse de bună calitate, de la alimente, până la medicamente”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Atât noi, cât și copiii noștri, merităm produse de calitate, nu doar același ambalaj. Ne-am săturat de lipsa portocalelor din sucul de portocale sau de înlocuirea zahărului cu sirop sau îndulcitori artificiali. Partidul Social Democrat condamnă cu fermitate aplicarea dublului standard în ceea ce privește calitatea produselor. “Suntem cetățeni europeni, avem drepturi și obligații și vrem să fim tratați egal, să avem acces la produse de bună calitate, de la alimente și până la medicamente. Pentru că România merită mai mult respect în Europa, Partidul Social Democrat se luptă pentru interesele românilor, spre deosebire de cei care au vorbit mereu țara de rău atacând cu agresivitate și scandal demersurile menite să îi protejeze pe români.” a declarat europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu.

  • Combaterea dublului standard

PSD arată că face ceea ce promite. Standardele duble în privința alimentelor vor fi aspru sancționate. Un proiect de lege în acest sens a fost inițiat de PSD. Acest demers arată determinarea politică a PSD de a fi categoric atunci când e vorba de sănătatea și alimentația românilor. Nu mai acceptăm să fim o piață pe care să ajungă produse de calitate inferioară. Orice companie care încalcă regula și aduce în țară alimente diferite în conținut decât cele originale, dar identice ca marcă și denumire, va fi sancționată. Abaterea este constatată de Agenția pentru Protecția Consumatorilor, care, pentru a se achita de această responsabilitate, face investiții de peste 40 de milioane de euro în modernizarea laboratoarelor necesare. Proiectul de lege al PSD preia ca sancțiune exact ce propunea Uniunea Europeană – amendă de 4% din cifra de afaceri pentru firma responsabilă.

  • Drepturile românilor protejate la Bruxelles

Europarlamentarul de Alba Victor Negrescu s-a luptat pentru respectarea drepturilor românilor la nivel european. Printr-un demers sprijinit de peste 20.000 de români, reprezentantul PSD a convins instituțiile europene să demareze o anchetă privind situațiile de discriminare la care au fost supuși românii în diferite state europene. Acțiunea europarlamentarului este singurul demers de acest tip cu rezultate concrete privind protejarea drepturilor românilor.

  • Integrarea în Schengen este un drept!

Un alt exemplu de nedreptate este legat de menținerea țării noastre în afara spațiului Schengen cu toate că România întrunește toate condițiile tehnice pentru aderare încă din anul 2011. Pentru a susține acest drept al României, europarlamentarul Victor Negrescu a inițiat și depus la Bruxelles petiția – ”România cere Schengen” – sprijinită de aproape 50.000 de români. Inițiativa a generat primul demers oficial de sprijin din partea Parlamentului European, pentru aderarea României la spațiul Schengen.

  • Petiția pentru o cetățenie europeană

Victor Negrescu a inițiat, la Alba Iulia, un demers privind crearea unui statut legal al cetățeniei europene, care să confere drepturi egale tuturor cetățenilor europeni. Ca urmare a acestui demers al candidatului PSD la Parlamentul European, românii, francezii sau spaniolii ar urma să beneficieze de aceleași drepturi. Petiția sprijinită de aproape 30.000 de români a fost depusă oficial la Parlamentul European, pentru a fi dezbătută în viitorul mandat.

Comandat de PSD, executat de UNIREA PRES SRL, CMF: 41190008


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea