Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Comunicat de presa – Discursuri despre Alba în plenul Parlamentului European

Andreea Ștefan

Publicat

în

Victor Negrescu, singurul europarlamentar care a vorbit despre județul Alba în plenul legislativului european.

Pe 26 mai, cetățenii din județul Alba sunt chemați să își voteze reprezentanții în Parlamentul European. Suntem solicitați să îi alegem pe cei care pot reprezenta cel mai bine interesele comunității noastre în legislativul european. În timp ce unii vin doar cu promisiuni sau cu atacuri la persoană, europarlamentarul Victor Negrescu, a fost primul și singurul europarlamentar care a vorbit despre județul Alba chiar în plenul Parlamentului European. Discursurile sale au generat reacții pozitive din partea celorlalți europarlamentari, fiind un exemplu prin modul în care poți reprezenta cu cinste și mândrie județul Alba la cel mai înalt nivel.

Chiar dacă a fost europarlamentar doar jumătate de mandat (2014-2017), reprezentantul PSD în legislativul european a fost ales europarlamentarul anului încă din primul an de activitate, organizând zeci de activități de promovare a județului la nivel european dar și menținând o legătură strânsă cu cetățenii din Alba prin cabinetul său de europarlamentar de pe pietonalul din Alba Iulia.

De altfel susținerea sa pentru județ a fost și mai consistentă pe vremea când a fost Ministru delegat pentru afaceri europene. În perioada 2017-2018 a organizat acțiuni și campanii de promovare ale parcursului european al României la Alba Iulia, a fost alături de persoanele afectate de inundații, a desfășurat ample campanii sociale, dar mai ales a pus Alba Iulia pe harta oficială a evenimentelor Președinției României la Consiliul UE, prestigios moment pregătit de ministrul Victor Negrescu. Membru al Comisiei pentru Centenar la nivelul Guvernul României, Victor Negrescu, a susținut alocările de fonduri acordate promovării centenarului dar și Municipiului Alba Iulia pentru celebrarea acestui important moment.

Discurs despre Alba Iulia, de 1 decembrie, în plenul Parlamentului European

„1 Decembrie este Ziua Națională a României și a tuturor românilor, marcând un moment de mare însemnătate istorică – 98 de ani de la Marea Unire înfăptuită la Alba Iulia. Este momentul care omagiază sacrificiile făcute de sute de mii de români de-a lungul secolelor pentru realizarea unității naționale.

Peste 300.000 de soldați români au murit în Primul Război Mondial pentru acest obiectiv. Dintre aceștia, peste 22.000 au murit și au fost înhumați peste hotarele țării. Pentru că această zi este a tuturor românilor, oriunde s-ar afla ei, am decis să mă reculeg la mormintele celor 8 soldați români uciși în Primul Război Mondial, aici în Belgia, la Mons.

Dar locul cel mai important sufletului meu și al românilor rămâne Alba Iulia, localitatea de unde a renăscut România modernă. De aceea, îmi doresc ca (…) Alba Iulia să beneficieze de un plus de recunoaștere din partea Statului român și să devină un reper pentru tot ce înseamnă viitorul României.

Vă invit pe toți, parteneri europeni, să fiți alături de noi în susținerea acestui proiect de țară. La mulți ani România! La mulți ani Alba Iulia! La mulți ani tuturor românilor!” a declarat europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu.

YouTube video

A cerut fonduri suplimentare pentru Munții Apuseni în Parlamentul European

„Zonele montane din Europa trebuie protejate și sprijinite în dezvoltarea lor. În consecință, trebuie să beneficieze de programe dedicate, iar inițiativele locale menite să ajute populația din aceste zone trebuie integrate într-o strategie coerentă și consistentă la nivel european.

Personal am trăit în zonele montane din România, mai exact în Transilvania. Pot astfel să vă dau exemplul zonei Munților Apuseni, o regiune extrem de frumoasă, cu un potențial încă nefructificat, cu peste jumătate de milion de locuitori.

Prioritățile acestei zone sunt valabile pentru toate zonele montane: dezvoltarea infrastructurii, accesul la educație și sănătate, locuri de muncă sau atragerea de investiții.

Comunitățile din zonele montane europene reprezintă o tradiție pentru țările noastre și merită să fie tratate cu respect și sprijinite pentru ca viețile cetățenilor de acolo să nu difere de cele ale celorlalți cetățeni europeni.

În acest sens politica de coeziune joacă un rol important. Acest mecanism permite reducerea decalajelor și trebuie întărit pentru a deveni mai accesibil și pentru a avea un impact mai mare”, a subliniat europarlamentarul Victor Negrescu, care a locuit o perioadă chiar în Câmpeni, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.

YouTube video

Comandat de PSD, postat de UNIREA PRES, CMF: 41190008.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent

Bogdan Ilea

Publicat

în

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent În anul 2023 deși rata infracționalității a scăzut cu 1% față de anul 2022, a avut loc o creștere exponențială a infracționalității economice. Aceasta a crescut cu 13,7%, așa cum a precizat Comisar-șef de poliție, Florin Dogaru în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea