Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Clement Negruţ: „Când pui suflet în ceea ce faci, lucrul care iese din mâna ta are trăinicie”

Publicat

în

cnAm fost învăţat din familie ca lucrurile pe care le fac, să fie bine făcute. Am văzut că atunci când pui suflet în ceea ce faci, lucrul care iese din mâna ta are trăinicie. Astfel, fie că a fost vorba de şcoală, fie că a fost vorba de activitatea sportivă, inginerie sau politică, m-am implicat cu maximă seriozitate pentru ca munca mea să aibă rod.

În aceste condiţii, pot să vorbesc cu inima deschisă despre rezultatele mele la învăţătură, despre activitatea mea sportivă sau despre perioada în care am profesat ca inginer. Cei care mă cunosc ştiu că pun pasiune în ceea ce fac şi asta m-a caracterizat de când mă ştiu. Poate unii au fost deranjaţi de acest spirit activ al meu, dar asta nu m-a împiedicat să lupt pentru lucrurile în care am crezut.

În perioada în care am fost subprefect al judeţului Alba, mi-am luat, de asemenea, în serios rolul primit şi m-am ocupat de o serie de probleme care cereau implicare de la nivelul Instituţiei Prefectului. În perioada respectivă mă ocupam, prin prerogativele deţinute, şi de Comisia de Dialog Social, lucru care mi-a permis să iau contact cu o serie de probleme de ordin social de la nivelul judeţului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Redau câteva fragmente din presa de atunci care reflectă implicarea mea: „Situaţia angajaţilor SC… care asigură paza Uzinei Mecanice Cugir a fost subiectul discuţiilor purtate ieri de subprefectul Clement Negruţ cu directorul general al uzinei, Romulus Micu, şi reprezentantul firmei de pază în județul Alba, Ioan Stoica…” „Subprefectul Clement Negruţ i-a convocat, zilele trecute, pe şefii serviciilor publice deconcentrate pentru a analiza planurile manageriale pentru anul în curs ale instituţiilor pe care le conduc” ”În noaptea de sâmbătă, 1 septembrie spre duminică, 2 septembrie, între orele 2.00 şi 5.00, circulaţia rutieră va fi oprită pe DN 1, pentru montarea unor grinzi metalice de tip panou la podul peste Valea Miraslău, unde partea carosabilă s-a surpat în urma precipitaţiilor de la sfârşitul lunii iulie. Subprefectul Clement Negruţ a declarat că în sfârşit, după două amânări, au fost obţinute toate avizele necesare pentru oprirea traficului, în vederea montării panourilor…”.

De asemenea, implicarea mea în politică nu a fost o joacă. Am muncit de la bun început cu seriozitate şi am cutreierat judeţul pentru a-i cunoaşte pe oameni şi pentru a-i mobiliza într-un scop nobil. Un exemplu în acest sens poate fi campania de strângere de semnături din 2010, denumită „O semnătură pentru centură“, când am luptat alături de ceilalţi implicaţi în strângerea a cât mai multe semnături de la locuitori pentru a fi transmise Ministerului Transporturilor în scopul alocării banilor necesari proiectului ce viza realizarea centurii ocolitoare a Sebeşului.

Pentru mine, aceste lucruri sunt amintiri frumoase, pentru că reprezintă în cea mai mare parte realizări pentru cetăţenii judeţului Alba. Eu, Clement Negruţ, am rămas acelaşi om activ şi pasionat de ceea ce face. Aşa cum se poate observa cu uşurinţă, în Partidul Mişcarea Populară sunt la fel de activ şi lupt pentru lucrurile în care cred. Astfel, pe lângă activitatea de parlamentar de la Bucureşti, am muncit şi în organizaţia PMP Alba şi săptămânal am organizat întâlniri cu presa, în cadrul cărora fie atrăgeam atenţia asupra unor probleme importante, la nivel local sau central, fie îi prezentam pe colegii mei implicaţi în activitatea partidului, fie vorbeam despre activitatea mea. Aceste conferinţe de presă nu sunt doar vorbe în vânt, ele de multe ori au reprezentat o formă de luare de atitudine, lucru extrem de necesar în societatea noastră, deoarece dacă privim la protestele de stradă care au dus la căderea Guvernului Ponta, şi acestea au fost tot o luare de atitudine.

Am scris aceste rânduri pentru a vă reaminti cine sunt şi ce am făcut, deşi, după cum ştiţi, nu am reapărut din senin în această campanie electorală, ca alţi politicieni, ci am fost prezent în permanenţă în peisajul public, fiind constant în mesajele pe care le-am transmis şi implicat în activitatea mea.

Deputat Clement Negruţ
Preşedinte PMP Alba

Publicat de SC Unirea Pres SRL la comanda PMP Alba; Cod mandatar financiar PMP Alba 11160002

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD-UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD- UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Guvernul PNL-PSD-UDMR își demonstrează tot mai mult incompetența, iar activitatea dezastruoasă a Coaliției Sărăciei riscă să coste România miliarde de euro, bani europeni.

Cea mai nouă „performanță” a Executivului condus de generalul Ciucă este RATAREA primei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a anunțat oficial că prima cerere de plată, depusă de România pentru PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro, NU VA FI APROBATĂ, iar evaluarea a fost prelungită până în luna septembrie. Guvernul spera ca această primă transă să intre până la finalul lunii iulie, ceea ce ar fi fost o gură de oxigen pentru economia românească aflată în criză.

Cu alte cuvinte, Guvernul PNL-PSD-UDMR dă încă o dovadă de amatorism și delăsare, pentru că nu își îndeplinește jaloanele impuse pentru prima tranșă de fonduri europene. Situația este îngrijorătoare, deoarece aceste jaloane erau cele mai simple impuse în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar, dacă PNL și PSD s-au încurcat la acestea, devine dramatic pentru celelalte seturi de jaloane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul acesta, din PNRR, România ar fi putut primi în jur de 10 miliarde de euro, bani care ar fi putut intra în investiții, în condițiile în care economia țării e sufocată de deficitul bugetar și de inflație.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că această amânare vine la solicitarea Guvernului României și nu a Comisiei Europene, pentru că în regulament nu există posibilitatea ca Bruxelles-ul să ceară o asemenea amânare. E mai mult decât o dovadă că Guvernul nu și-a făcut treaba și România riscă să piardă o mare parte din banii alocați ca stat membru pentru redresare și reziliență. Această amânare pune în pericol și cea de-a doua cerere de plată pe care, potrivit regulamentului, România o poate depune în decursul acestui an.

Ce face în acest timp Guvernul PNL-PSD-UDMR? Cum îi stă bine unui guvern mafiot, pregătește un nou tun din banii publici. După ce a crescut taxele, e timpul să sifoneze noii bani care se adună la buget.

Guvernul Ciucă a aprobat recent o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pe care îi vor aloca către 30 de firme. Acești bani nu provin din surse externe, de la Uniunea Europeană, ci sunt 100% din taxele și impozitele românilor. Probabil că, în culisele celor trei partide politice, au fost și alese deja cele 30 de firme norocoase, care vor primi ajutorul de stat. Vor fi, ca de fiecare dată, firmele băieților deștepți, înșurubați politic și care cotizează la pușculițele de partid.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare