Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ovinele şi caprinele pentru care se cer subvenţii trebuie să fie crotaliate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Alba a reamintit condiţiile generale de acordare a plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic pentru speciile ovine şi caprine. Astfel, producătorii agricoli trebuie să respecte următoarelor condiţii: să fie înscrişi în Registrul naţional al exploataţiilor; să fie înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare (Registrul unic de identificare); să solicite cererea pretipărită la centrul local/judeţean al APIA, după caz, să depună până în 18 mai o cerere de solicitare a primei pe cap de animal la centrul local/judeţean APIA, după caz; atât pentru solicitarea cererilor pretipărite prin reprezentantul asociaţiei crescătorilor de ovine sau caprine legal constituite, cât şi pentru depunerea cererilor la centrul judeţean, după caz, solicitanţii trebuie să-şi dea acordul scris asociaţiilor crescătorilor de ovine/caprine legal constituite; cererea să fie vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine sau caprine legal constituite, viză care atestă efectivele de ovine/caprine pentru care se poate solicita primă; să respecte condiţiile specifice de eligibilitate; să menţină animalele (ovinele, caprinele) pe perioada de retenţie până la data de 20 august 2012 la adresa menţionată în cerere, în vederea controlului şi supracontrolul la faţa locului; să fie de acord cu controlul şi supracontrolul la faţa locului de către persoanele desemnate prin decizia directorului Centrului Judeţean APIA, să permită accesul în exploataţie şi verificările efectuate de către autorităţile competente pentru controalele privind prima pe cap de animal pe care o solicită, animalele pentru care solicită primă să fie înregistrate şi identificate după cum urmează: lidentificate cu o crotalie auriculară simplă şi o crotalie auriculară electronică, ambele conţinând acelaşi număr unic de identificare a animalului în cazul animalelor născute începând cu data de 1.01. 2010; lidentificate cu două crotalii auriculare simple, ambele conţinând acelaşi număr de identificare a animalului, în cazul animalelor născute înainte de data de 1.01. 2010; lsă deţină documente sanitar-veterinare care atestă ieşirile din exploataţie ca urmare a cazurilor de forţă majoră şi/sau circumstanţelor naturale, după caz.
lCererea trebuie vizată de asociaţia crescătorilor de animale
Pentru anul 2012, prima pe cap de animal se acordă producătorilor agricoli, o singură dată pe an, pentru femele ovine şi/sau femele caprine care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: a) efectivul din exploataţie să fie de minimum 50 de capete femele de ovine/25 de capete femele de caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la 31 martie a anului în care se face solicitarea primei; b) efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicită prima să fie înscris în Registrul Naţional al Exploataţiilor la data solicitării primei; c) efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicită prima să fie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere pe perioada de retenţie până la data de 20 august 2012. d) cererea să fie vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine / caprine legal constituite, viză care atestă efectivele de ovine/caprine pentru care se poate solicita primă.
Pentru producătorii agricoli care solicită prima pe cap de animal pentru un efectiv mai mare de 500 de capete, cererile pot fi completate online. La accesarea site-ului www.apia.org.ro în secţiunea „Plăţi naţionale directe complementare în sector zootehnic ovine/caprine 2012”, se studiază paşii de lucru prezentaţi în „Informaţii şi modalitate utilizare”, după care se completează cererea prin utilizarea aplicaţiei care se deschide apăsând link-ul „Accesarea aplicaţiei”. După tipărire, cererea vizată de asociaţia crescătorilor de ovine/caprine legal constituită se depune la centrul local/judeţean al APIA. Cererile online pot fi completate numai de către beneficiarii primei pe cap de animal pentru speciile ovine/caprine din anul 2011, noii solicitanţi care nu au beneficiat de primă în anul 2011 se vor prezenta la centrul local/judeţean al APIA pe raza căruia se află înregistrată exploataţia, pentru solicitarea cererii pretipărite.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea