Rămâi conectat

Sport

Ovidiu Maier, din Ocna Mureș, localitatea natală, în plină pandemie de coronavirus: “Dumnezeu ne-a dat o palmă nouă, oamenilor. Trăim un război purtat fără arme”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Produs exponențial al fotbalului din Ardeal, ocnamureșanul Ovidiu Maier este șocat de ceea ce trăiește în actuala perioadă din cauza pandemiei de coronavirus.

Aflat acasă, în localitatea salină, una în care până zilele trecute 4 persoane au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus și, din păcate, s-a înregistrat și primul deces, “Motanul” s-a izolat la domiciliu, alături de familie, transformându-se într-un agricultor de lux.

Cum și “sportul rege” a intrat în pauză forțată, Ovidiu s-a conformat noii situații și lucrează din greu în grădină, în speranța că în curând lucrurile vor reveni la normal. “Am triplat activitatea casnică în această perioadă. Ieșim foarte rar în oraș, o dată pe săptămână, la aprovizionare, protejați cu măști și mănuși”, a explicat Ovidiu Maier. Ajuns la vârsta de 49 de ani, “Super-Maier”, cum l-au numit suporterii “șepcilor roșii”, consideră că anul 2020 este unul care va lăsa urme. “Dumnezeu ne-a dat o palmă nouă, oamenilor. Trăim un război purtat fără arme, ajungem să ne îmbolnăvim psihic. Niciodată nu mi-am putut închipui că o să trăim așa ceva! Există și puțină teamă, mai ales că este vorba despre sănătate. Cine s-ar fi gândit că ajungem asemenea vremuri, un mare necaz, cu oameni chinuiți, cu atâtea decese…Ne rugăm să se termine cu bine, cât mai repede. Sunt momente grele și trebuie să fim puternici”, a spus Ovidiu, vizibil afectat de aceste clipe crunte.

*”Ne îmbolnăvim psihic!”

Un alt moment dificil al ultimelor decenii în România, Revoluția din ’89, l-a prins pe talentatul jucător la Tg. Mureș, unde fusese dus de regretatul Cornel Cacoveanu, fostul conducător de la ASA și Steaua, și el originar din Alba. “Nici nu se poate compara cu ce este acum. Îmi amintesc că am îmbrăcat uniforma militară și am stat vreo trei zile în unitate, atât”, a povestit Ovidiu Maier, care ține legătura în aceste momente dificile cu foștii colegi de la “U” Cluj sau Rapid.

Ardeleanul capricios ce mustea de talent pe dreptunghiul verde, fotbalistul de geniu mereu adulat de suporteri, indiferent unde a evoluat, de pe “Ion Moina” până în peluza Giuleștiului, sau pe Stadionul “Cetate”, consideră că sportul în general și fotbalul în special vor avea mult de suferit după aceste evenimente nedorite ce au bulversat întregul mapamond. “La nivel mondial se pierd miliarde de euro, se anunță vremuri grele. În România cluburile nu vor mai avea bani, se taie contracte, se diminuează veniturile. După părerea mea, e greu de crezut că se va mai putea juca fotbal, cel puțin în eșaloanele inferioare. Cel mai bun lucru este să se înghețe campionatele și după ce trece valul și ne liniștim, să începi un nou campionat. Nu putem pronostica nimic în privința viitorului și asta apasă teribil”, a declarat Ovidiu.

*Meci de retragere dat peste cap

Antrenor secund în Liga a 4-a, la Inter Unirea, ocupanta poziției a 6-a în ierarhie în momentul întreruperii campionatului, după 16 etape, Ovidiu Maier avea programată în această vară o retragere oficială din fotbal, proiect anulat în acest moment. Era vorba despre un joc amical, la Vințu de Jos, în luna iulie, între fostele glorii de la “U” Cluj și Unirea Alba Iulia, echipele “alb-negre” atât de dragi sufletului, însă totul a căzut pentru moment. Ultima sa apariție pe gazon s-a produs în 10 iunie 2018, la o întâlnire CS Ocna Mureș – Energia Săsciori, scor 6-0, când Ov. Maier a marcat ultimul gol al “Sodei dragă”, din penalty, în minutul 90, gruparea gazdă promovând în eșalonul terț (“Motanul” fiind și antrenor secund).

Perla fotbalului din Alba a evoluat doi ani, la Rapid, între 1998 și 2000, unde a obținut singurele sale trofee din carieră: un campionat, o cupă și o supercupă, fiind pregătit pentru o perioadă de reputatul Mircea Lucescu, antrenor care l-a fascinat. Din 2002 a uimit Alba Iulia pe care a dus-o în Liga 1, primul sezon în elită fiind unul de vis: locul șase în Divizia A pentru nou-promovata de pe “Cetate”. După retragerea din fotbalul profesionist, Maier a continuat să joace fotbal la nivel amator, între prieteni, în ligile județene din Alba. A devenit și antrenor, pregătind echipa din orașul în care s-a născut, CS Ocna Mureș, inclusiv în eșalonul terț.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea