Ziarul Unirea

Ovidiu Jidveian: La referendum votez DA, împotriva corupţiei, sfidării şi minciunii!

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Peste câteva zile, românii sunt chemaţi din nou la urne, de această dată pentru a se pronunţa cu privire la demiterea sau reconfirmarea preşedintelui Traian Băsescu. Miza acestui referendum este una importantă pentru noi toţi, politicieni sau nu. Sunt voci care afirmă că nu era momentul, că USL mai putea aştepta luna noiembrie a acestui an, perioadă în care votul popular ar fi fost covârşitor în favoarea acestei alianţe politice, însă aici nu mai e vorba despre un calcul politic sau despre aşteptarea unui moment mai bun, ci despre statul român şi despre ceea ce a devenit el în ultimii opt ani, sub cârmuirea unui preşedinte jucător. Ne dorim să redăm acestei instituţii rolul şi locul pe care aceasta trebuie să-l ocupe în cadrul statului de drept, cel pe care-l clamăm în fiecare discurs politic, dar pe care îl înţelegem prea puţin. Aparatul de propagandă al celor care ştiu că sfârşitul acestui tip de politică e aproape a vorbit despre lovitură de stat, despre încălcarea normelor de drept constituţional, despre preluarea în forţă a statului român. Dincolo însă de propagandă e viaţa fiecăruia dintre noi, e disoluţia evidentă a instituţiilor statului, sunt opt ani din viaţa unui stat în care corupţia, dezordinea şi minciuna au devenit realităţi pe care nu le mai putem accepta. Referendumul nu urmăreşte înlăturarea unui om şi nici nu reprezintă o vendetă USL pentru a transmite un mesaj de forţă acelora care aveau nevoie de el, referendumul e forma democratică de a spune că aşa nu se mai poate şi că acest sistem trebuie schimbat, că un viitor preşedinte se va comporta în consecinţă, respectând instituţiile acestui stat. Se discută acum despre a merge sau nu la vot, despre 50% plus 1 pentru validarea referendumului şi mai puţin despre câteva principii care ar îndepărta, măcar pentru moment, abordările hormonale ale multora dintre cei care comentează fenomenul legat de ceea ce se va întâmpla pe 29 iulie. Mai întâi de toate, poate că ar fi bine să discutăm despre un aspect de ordin logic legat de faptul că un politician poate deveni preşedinte cu jumătate plus unu din voturile valabil exprimate, indiferent de prezenţa la urne, dar nu poate fi demis decât dacă impunem un prag aberant de prezenţă la urne de jumătate plus unu din cei cu drept de vot. În aceeaşi ordine de idei, legată de logica de care avem nevoie, cred că nu este normală impunerea unui prag decât în cazul în care votul ar fi obligatoriu în sistemul nostru electoral. Apoi aş vrea să discutăm despre faptul că referendumul nu înseamnă sub nici o formă contrapunerea lui Traian Băsescu lui Crin Antonescu sau lui Victor Ponta, ci prilejul democratic de a amenda un mod de a opera al unui sistem care a respectat rar instituţiile statului şi pe cetăţenii acestei ţări.
Pe 29 iulie, România şi românii trec printr-un important test, poate cel mai important test de după 1989, acela care sper că va consfinţi ideea că acest sistem evident îndreptat împotriva cetăţenilor se va dărâma, lăsând în locul său buna credinţă a unor oameni care să redea demnitatea unui stat tratat precum o jucărie. Eu, cetăţeanul Ovidiu Jidveian, merit o ordine de drept care să-mi dea siguranţă şi pe 29 iulie votez pentru demiterea unui om care a uitat să mă reprezinte, votez pentru normalizarea relaţiilor instituţionale, votez împotriva unei stări de fapt care nu are nici o legătură cu democraţia pe care o invocă pentru că aşa dă bine, votez împotriva corupţiei, dezorganizării şi sfidării. Votez DA la referendum! Ne vedem acolo!

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Cristian Oniciu: startul spre mai bine: Experienţă liberală în administraţia locală la Ciuruleasa

Partidul Naţional Liberal mi-a încredinţat onoarea şi responsabilitatea de a candida pentru Primăria comunei Ciuruleasa, de a mă înscrie într-o… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

21 Comentarii

ion 26 iulie 2012 at 12:15

BASESCU SPRIJINIT DE AUTORITATILE MAGHIARE CARE CER AUTONOMIE TERITORIALA IN TRANSILVANIA

”Dacă ar fi să mă joc cu gândurile şi dacă mama şi-ar fi păstrat cetăţenia română, iar eu aş fi avut cetăţenia română, aş fi votat pentru preşedintele suspendat Traian Băsescu“, a declarat, miercuri, la Universitatea de Vară “Tusvanyos”, vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt.

”Nu vom renunta niciodata la ideea autonomiei, toti pasii trebuie sa fie pentru autonomie – pentru ungurii din diaspora autonomie culturala si autonomie teritoriala pentru cei care traiesc in bloc”, a spus Semjen Zsolt.

Eu merg la vot! Ție îți este frică!?! 26 iulie 2012 at 12:24

Eu merg la vot! Ție îți este frică!?!
Ai copii? Ai nepoți? Te ai pe tine!?!
“Deșteaptă-te române”

Vineri, 27 iulie, ora 17, indiferent unde te vei afla strigă, cântă:
“Deșteaptă-te române”
Nu uita, în 29 iulie ai: « Deșteaptă-te române »
Dumidalba, Dumitru Radu Cormoș

Mie nu mi-e frica,dar ii este lui Voiculescu! 26 iulie 2012 at 13:01

Nu voi merge la vot pt ca nu vreau sa legitimez un hot si mincinos,un chiulangiu repetent si somnoros, un turnator securist ce fuge de bratul legii. Numai penalii si puscariabilii di politica se tem de Basescu la Cotroceni, pt ca incurajeaza justitia. Nastase e dovada; hai,Justitia, hai ca se poate!

un roman 26 iulie 2012 at 12:45

Ba ce fata de gay ai! Te-a bagat dracu si pe tine in politica. Esti vai mama ta iti spun eu. Ma PIS pe USL!

bacila 26 iulie 2012 at 13:04

Mai ”Eu merg la vot! Ție îți este frică!?!” nu mi-e frica !!!
Frica ar trebui sa va fie voua…hoti,banditi de la USL ce mintiti poporul ! Lasa naibii poezia asta de c…t si desteapta-te TU !!!
TOTI sunteti pe interes !!! INCLUSIV JURNALISTII ASTIA CARE CONSUMA CERNEALA DEAGEABA! CEI MAI MARI HOTI IN TARA ASTA ATI FOST VOI (ADICA PSD)….VOI ATI DISTRUS TOTATA INDUSTRIA DIN TARA!!! VOI ILIESCU=NASTASE=PONTA!!!
CEI MAI MULTI AU MEMORIA SCURTA FIINDCA E FOAMETE MARE 🙂 !!!
VOTATI „NU” ca sa scapam de PLAGIATORUL tarii !!!

chris 26 iulie 2012 at 13:07

bacila, tu ai ceva contracte semnate cu primaria (PDL-ul) asa-i? se vede!

Robespierre 26 iulie 2012 at 13:10

Si eu merg la vot…
Dar nu merg nici intr-un caz pentru activitatea desfasurata de dvoaastra, de Darzu, de Atanasiu sau de Florin Roman. Pt ca activitatea voastra la nivel de Alba este, domnule, execrabila.
Merg la vot pentru ca guvernarea portocalie a facut mult rau acestei tari, pt ca Basescu s-a dov4edit un cameleon, un hot si un nemernic, pentru ca raul facut acestei tari de hoarda basista este incomensurabil, pentru ca frica, suspiciunea au cuprins tara, pt ca hotia e fara margini. Merg la vot pentru ca e nevoie ca pruncii mei sa ramana in tara, sa spere si sa se bucure de viata.
Nu merg insa la vot nici pt ca dvoaastra dle Jidveianu sa ajungeti porefect, deputat sau mai nustiu ce stab, si nici peentru ca Atanasiu, Roman sau Darzu sa parvina si mai mult. Asta, vorba lui Hantulescu, sa fie clar.
Si mai cred, dle Jidveianu ca toata conducerea USL de Alba va trebui analizata, schimbata dupa referendum.
Mai cred, domnule,cu disperare si tristete, ca la nivel de Alba rezultatele la referendum vor fi cele mai slabe din tara. Or, pentru asta mi se pare corect sa dati seama, voi cei de mai sus.
Acestea fiind spuse, declar ca si eu merg la referendum, ca pun stampila pe DA, rugandui-va pe toti sa faceti acest lucru.

Status Quo 27 iulie 2012 at 10:04

Mesie Robespierre,

Sunt linistit. Mesie Robespierre merge la vot. Judet Alba fa o plecaciune!

Ai grija monser ca ghilotina-i aproape. Ghilotina morala. Geaba esti filosof cu altii cand nu poti fi filosof cu tine insati.

Incepe intai cu curatenia la tine-n gandire si dup-aia dedicate monser si altora.

Si lucreaza cu argumente bai Robespierre! Ca nu esti dupa caderea Basitiliei cand puteai sa belesti pe oricine daca nu-ti placea ochii lui.

Cand spui ca Basescu e hot spune si ce-a furat, mai filosofule. Daca nu poti atunci taca-ti fleanca!

bacila 26 iulie 2012 at 13:13

Mai contracte nu am..nu am firme daca asta vrei sa insinuezi..in schimb am rate pe care Ponta si Antonescu mi le tot maresc !!! De ce? Sa ii creasca averea lui Voiculescu!!! Esti multumit? Eu nu! Si faptul ca tot comentez pe la diferite formuri ma face sa ma mai descarc ….ca in rest i-as ”cirui”pe toti burtosii si mafiotii din Parlament…incepand cu cei 19 penali!!!

andrew 26 iulie 2012 at 13:15

Sa scapam de Basescu? Primesc!
Sa-i punem pe Antonescu si Ponta? Nu primesc!
Si-atunci ramane intrebarea: eu cu cine votez?

Ciocoflender 26 iulie 2012 at 13:56

@ andrew, voteaza cu Gabriela-Elena Udrea pentru ca incaleca si calareste bine armasarul Corintului prin traseu celor trei fortificatii avand tine cal pe marele maestru in echitatie domnul Mircea Hava.

Andrei Plesu(R.L.) 26 iulie 2012 at 13:20

Nu voi merge la referendum. Niciunul din motivele pentru care nu voi merge nu poate fi definit ca ‘boicot’. Nu merg mai întâi pentru că a merge la referendum e un drept nu o obligaţie si pot să-mi exercit drepturile cum cred eu de cuviinţă”, argumentează Andrei Plesu.

El afirmă că procedurile prin care s-a ajuns la referendum i se pare „arbitrare” în condiţiile în care „suspendarea preşedintelui n-a fost solid argumentata şi prin urmare nu s-a impus pe agenda mea cetatenească”.

„Un al treilea motiv este că m-am plictisit să tot aleg în România ‘raul cel mai mic’. Refuz să ma las manevrat de ura şi orgolii personale. Nu văd niciun motiv să înlocuiesc un berbec cu două gâşte. Nu mi se pare că o asemenea înlocuire e o prioritate a ţarii”, a încheiat acesta.

Anti Copy- PASTE 26 iulie 2012 at 13:39

Ovidiu Jidveian: La referendum votez DA, in favoarea gratierii lui Nastate gusa mare. :)) Bai jidveiene, ne-ai face o mare favoare daca ai face pipi pe priza. Zau asa….

Romania Libera 26 iulie 2012 at 13:46

DOCUMENT INCREDIBIL. Ponta a semnat un act prin care se declară de acord cu “desfiinţarea Curţii Constituţionale, ANI, DNA, CNSAS”
26 Iulie 2012.

CrocodilulCuPapion 26 iulie 2012 at 15:13

Ovidiu,lasa-te colegu’ de politichie, ca nu-i de tine!!

Corcodel 26 iulie 2012 at 15:23

Se pare ca cel mai bun politician PDL-ist tot Babitchi ramane.

veta 26 iulie 2012 at 15:25

E culmea sa votezi impotriva coruptiei si minciunii cind ii ai sefi pe ponta si antonescu ! ori esti naiv ori dezorientat ori ca ei; in toate 3 variantele, afirmatia e penibila !

ponta 26 iulie 2012 at 17:02

ti-am spus mai Ovidel,sa scrii tu articolele din ziar!Nu sa le comanzi pe……internet!Incearca si tu un produs naturist:Ginko Biloba!

Status Quo 27 iulie 2012 at 9:55

Eu zic ca Jidveian trebuie inteles. Oarecum…

Cand te scobori dintr-un Q7 vezi lumea intru cu totul alta lumina. Unghiurile se schimba, ce mai, perspectiva e cu totul si cu totul alta.

Jidveian voteaza impotriva:
– coruptiei (corectie, impotriva combaterii coruptiei)
-sfidarii (corectie, pentru actuala sfidare)
– minciunii (ai-ai-ai-ai-ai… probabil ca impotriva minciunilor USL, si ale lui Ponta – marca inregistrata)

nelutu 27 iulie 2012 at 16:31

din cate stiu,dl jidveianu este jurist,adica cel mai corupt sector din tara,apoi chiar el sfideaza bunul simt cu niste masinoaie de neam prost,iar cu minciuna cred ca o practica si el zilnic in calitate de politruc

Marius 28 iulie 2012 at 10:53

La TEIUS azi noapte USL au impartit afise in numele domnului ION DUMITREL, rusine sa va fie ca folositi de numele altor persoane tot COMUNISTI sunteti

Comentariile sunt oprite