Rămâi conectat

Ştirea zilei

Orice primărie poate amenda persoanele care refuză să își trimită copilul la școală. Anunțul Inspectorului Școlar General

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aflat la Prefectura Alba la o conferință de presă privind începerea noului an școlar, în contextul pandemiei, Inspectorul Școlar General al IȘJ Alba, Cornel Sandu, a declarat că Primăria poate amenda orice părinte refuză să își trimită copilul la școală.

,,Primăria poate să amendeze orice părinte refuză să își dea copilul la școală. Dacă se întâmplă ca aceștia să refuze să il trimită, școala respectivă poate înștința Primăria, iar părintele va fi sancționat”, a declarat acesta la întrunirea de astăzi.

Reamintim că, școlile din țara noastră vor funcționa după următoarele scenarii:

Scenariul Verde – varianta cea mai optimistă, cea în care mai puţin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile. În cazul scenariului verde, în care este prevăzut ca toți copiii să meargă la școală, acest lucru este obligatoriu, nu opțional, potrivit Ministrului Educației.

Scenariul Galben– risc mediu, presupune între 1 şi 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. În acest caz, prioritate să meargă la şcoală vor avea preşcolarii, elevii din clasele 0-4, dar şi elevii din anii terminali. Restul claselor vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie. La momentul actual, în județul Alba este vorba de unsprezece astfel de localități.

Scenariul Roșu– Mai mult de trei persoane infectate la mia de locuitori, în ultiemele 14 zile. În acest caz, şcoala se închide de tot, iar orele se vor face online. În județul Alba, nu există momentan localități care se pot încadra în acest scenariu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea