Ordinul de protecție, spaima soților agresivi, eliberat în maxim 3 zile. În atenția victimelor violenței în familie

Paul Voicu - Primar 2020

Modificarea Legii nr. 217/2003 privind combaterea violenţei în familie, modificată la finalul anului 2015, îşi produce efectele atât de mult așteptate atât de către femeile abuzate de proprii lor soți, dar și de organizațiile care luptă pentru drepturile femeilor.

violenta femei01Practic, persoanele agresate fizic de către un membru al familiei pot cere instanţei emiterea unui ordin de protecţie, care vor fi judecate de urgenţă, iar soluţionarea lor nu va putea depăşi un termen de 72 de ore.

ELIT

Prin acest ordin, agresorul poate fi obligat să nu se apropie la mai puțin de 100 de metri de reclamantă, pentru o perioadă de maxim 6 luni. Totodată, față de agresor, poate fi dispusă măsura evacuării temporare din locuința în care trăiește cu reclamanta. Dacă încalcă aceste obligații, agresorul va fi reținut și cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a unei hotărâri judecătorești. (BP)

Mihail David - 2020
Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

propriii soti 9 ianuarie 2016 at 20:59

propriii – 3 i

tzucu 10 ianuarie 2016 at 13:31

sper sa existe si mai multe modificari in sensul asta, cred ca sunt foarte multi violenti in acest oras si nu numai, dar si foarte multi care privesc cu nepasare scenele de violenta domesctica care se petrec in fata lor…SI NU, BATAIA NU E RUPTA DIN RAI!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...