Rămâi conectat

Actualitate

Ordinul de protecție, spaima soților agresivi, eliberat în maxim 3 zile. În atenția victimelor violenței în familie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Modificarea Legii nr. 217/2003 privind combaterea violenţei în familie, modificată la finalul anului 2015, îşi produce efectele atât de mult așteptate atât de către femeile abuzate de proprii lor soți, dar și de organizațiile care luptă pentru drepturile femeilor.

violenta femei01Practic, persoanele agresate fizic de către un membru al familiei pot cere instanţei emiterea unui ordin de protecţie, care vor fi judecate de urgenţă, iar soluţionarea lor nu va putea depăşi un termen de 72 de ore.

Prin acest ordin, agresorul poate fi obligat să nu se apropie la mai puțin de 100 de metri de reclamantă, pentru o perioadă de maxim 6 luni. Totodată, față de agresor, poate fi dispusă măsura evacuării temporare din locuința în care trăiește cu reclamanta. Dacă încalcă aceste obligații, agresorul va fi reținut și cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a unei hotărâri judecătorești. (BP)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea