Ordin ce prevede micșorarea perioadei necesare echivalării studiilor preuniversitare, emis de ministrul Educației
Un ordin ce prevede micșorarea perioadei de echivalare a diplomelor preuniversitare atât pentru românii care au învățat în străinătate, cât și pentru cetățenii altor țări care vor să studieze în România, a fost emis de ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.
„Am emis, în urmă cu câteva zile, un ordin de ministru care prevede descentralizarea activităților necesare activității de recunoaștere și echivalare a diplomelor pentru perioadele de studii. (…) Sunt convins că va diminua perioada (echivalării studiilor — n.r.)”, a precizat, miercuri, Cîmpeanu.
Întrebat ce perioadă necesară echivalării studiilor i se pare optimă, ministrul Educației a spus: „O săptămână mi se pare un termen rezonabil”.
De asemenea, potrivit acestuia, este nevoie de o „evaluare profesionistă” în ceea ce privește echivalarea diplomelor, astfel încât acestea să fie recunoscute în sistemul românesc.
Deocamdată, a adăugat Cîmpeanu, aceste modificări vor fi operate în învățământul preuniversitar și, în funcție de rezultate, vor fi extinse și la nivelul universitar.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de peste Hotare, Angel Tîlvăr, au semnat miercuri un protocol de colaborare privind derularea proiectului „Limba română este patria mea”.
Sursa Agerpres
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Când se dau alocaţiile pentru copii în iulie 2025: Banii, virați fără întârzieri Marea majoritate a părinților care încasează alocația de stat pentru copii sunt interesați să afle când intră mai exact alocația pe card, data putând varia în anumite situații. În România, alocația de stat se acordă copiilor cu vârsta de până la 18 […]
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]