Rămâi conectat

Actualitate

Ordin ce prevede micșorarea perioadei necesare echivalării studiilor preuniversitare, emis de ministrul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un ordin ce prevede micșorarea perioadei de echivalare a diplomelor preuniversitare atât pentru românii care au învățat în străinătate, cât și pentru cetățenii altor țări care vor să studieze în România, a fost emis de ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

Sorin Campeanu„Am emis, în urmă cu câteva zile, un ordin de ministru care prevede descentralizarea activităților necesare activității de recunoaștere și echivalare a diplomelor pentru perioadele de studii. (…) Sunt convins că va diminua perioada (echivalării studiilor — n.r.)”, a precizat, miercuri, Cîmpeanu.

Întrebat ce perioadă necesară echivalării studiilor i se pare optimă, ministrul Educației a spus: „O săptămână mi se pare un termen rezonabil”.

De asemenea, potrivit acestuia, este nevoie de o „evaluare profesionistă” în ceea ce privește echivalarea diplomelor, astfel încât acestea să fie recunoscute în sistemul românesc.

Deocamdată, a adăugat Cîmpeanu, aceste modificări vor fi operate în învățământul preuniversitar și, în funcție de rezultate, vor fi extinse și la nivelul universitar.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de peste Hotare, Angel Tîlvăr, au semnat miercuri un protocol de colaborare privind derularea proiectului „Limba română este patria mea”.

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea