Orban, mesaj pentru protestatarii anti-COVID: „Mai bine mască sanitară, decât să ajungi să ai nevoie de mască de oxigen”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Orban, mesaj pentru protestatarii anti-COVID: „Mai bine mască sanitară, decât să ajungi să ai nevoie de mască de oxigen”

Protestele faţă de purtarea măştii de protecţie sunt un gest „complet lipsit de noimă”, în condiţiile în care s-a demonstrat ştiinţific că masca sanitară previne răspândirea noului coronavirus, spune premierul Ludovic Orban.

Întrebat ce le transmite persoanelor care protestează sâmbătă, în Piaţa Universităţii, premierul a declarat că acest mijloc de protecţie este preferabil unei îmbolnăviri, care ar putea necesita inclusiv mască de oxigen.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Să poarte mască dacă nu vor să se îmbolnăvească. Mai bine porţi mască din asta, decât să ajungi să ai nevoie de mască de oxigen sau – Doamne fereşte! – să intri pe ventilaţie mecanică. E mult mai simplu să porţi mască”, a spus premierul.

Totodată, întrebat de ce nu sunt sancţionaţi participanţii care nu respectă regulile de distanţare, premierul a precizat că legea va fi aplicată, dar a admis şi că au fost evitate astfel de intervenţii.

„Sunt convins că cei care nu respectă regulile vor fi amendaţi în conformitate cu legea. (…) Noi ne-am ferit să avem intervenţii, mai ales că au fost mai multe manifestaţii care nu au avut amploare şi nici nu au avut o temă – asta mi se pare o temă absurdă, să demonstrezi împotriva măştii. Chiar mi se pare ceva… În condiţiile în care e un lucru demonstrat ştiinţific de toţi specialiştii că masca e, de fapt, un mijloc de protecţie care te ajută să nu te îmbolnăveşti. Acesta e ca un protest împotriva sănătăţii publice, inclusiv un protest împotriva propriei sănătăţi. Adică, mi se pare un gest complet lipsit de noimă. (…) Ce să fac? Să îi dispersez ca să creez şi mai mult…? Nu, legea va fi aplicată”, a precizat premierul, la finalul unei vizite efectuate la DSP Bucureşti.

Un protest faţă de purtarea măştii de protecţie a avut loc sâmbătă după-amiaza în Piaţa Universităţii din Capitală, participanţii, unii cu copii alături, criticând măsurile luate de autorităţi.

Protestatarii aveau steaguri tricolore, în mare parte nu purtau mască şi nu au respectat distanţarea fizică, potrivit Agerpres.

sursă: digi24

Facebook Twitter Google+ YouTube