Rămâi conectat

Politică Administrație

Orban, mesaj pentru protestatarii anti-COVID: „Mai bine mască sanitară, decât să ajungi să ai nevoie de mască de oxigen”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Orban, mesaj pentru protestatarii anti-COVID: „Mai bine mască sanitară, decât să ajungi să ai nevoie de mască de oxigen”

Protestele faţă de purtarea măştii de protecţie sunt un gest „complet lipsit de noimă”, în condiţiile în care s-a demonstrat ştiinţific că masca sanitară previne răspândirea noului coronavirus, spune premierul Ludovic Orban.

Întrebat ce le transmite persoanelor care protestează sâmbătă, în Piaţa Universităţii, premierul a declarat că acest mijloc de protecţie este preferabil unei îmbolnăviri, care ar putea necesita inclusiv mască de oxigen.

Să poarte mască dacă nu vor să se îmbolnăvească. Mai bine porţi mască din asta, decât să ajungi să ai nevoie de mască de oxigen sau – Doamne fereşte! – să intri pe ventilaţie mecanică. E mult mai simplu să porţi mască”, a spus premierul.

Totodată, întrebat de ce nu sunt sancţionaţi participanţii care nu respectă regulile de distanţare, premierul a precizat că legea va fi aplicată, dar a admis şi că au fost evitate astfel de intervenţii.

„Sunt convins că cei care nu respectă regulile vor fi amendaţi în conformitate cu legea. (…) Noi ne-am ferit să avem intervenţii, mai ales că au fost mai multe manifestaţii care nu au avut amploare şi nici nu au avut o temă – asta mi se pare o temă absurdă, să demonstrezi împotriva măştii. Chiar mi se pare ceva… În condiţiile în care e un lucru demonstrat ştiinţific de toţi specialiştii că masca e, de fapt, un mijloc de protecţie care te ajută să nu te îmbolnăveşti. Acesta e ca un protest împotriva sănătăţii publice, inclusiv un protest împotriva propriei sănătăţi. Adică, mi se pare un gest complet lipsit de noimă. (…) Ce să fac? Să îi dispersez ca să creez şi mai mult…? Nu, legea va fi aplicată”, a precizat premierul, la finalul unei vizite efectuate la DSP Bucureşti.

Un protest faţă de purtarea măştii de protecţie a avut loc sâmbătă după-amiaza în Piaţa Universităţii din Capitală, participanţii, unii cu copii alături, criticând măsurile luate de autorităţi.

Protestatarii aveau steaguri tricolore, în mare parte nu purtau mască şi nu au respectat distanţarea fizică, potrivit Agerpres.

sursă: digi24


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea