Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

Oraşul Cugir – partener la proiectul „Fiecare copil în grădiniţă”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    La Şcoala generală nr. 2 Cugir a avut loc în urmă cu câteva zile reuniunea de constituire a Grupului de Acţiune Locală, formată din reprezentanţi ai administraţiei publice locale, părinţi, inspectorat şcolar, cadre didactice, poliţia oraşului care sprijină procesul de implementare şi contribuie la dezvoltarea strategică a proiectului „Fiecare copil la grădiniţă”.
Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2 Cugir a transmis încă din iunie a.c. Formularul de Aplicaţie pentru proiectul amintit, demers realizat sub forma unui parteneriat între comunitatea locală, şcoală, Serviciul de Asistenţă Socială, ISJ Alba şi Asociaţia Ovidiu Rom. Proiectul propune un set de măsuri integrate pentru creşterea nivelului educaţional a celor mai săraci copii de 3-6 ani şi se desfăşoară împreună cu factorii locali pentru a asigura o metodologie participativă şi eficientă.
Scopul principal îl reprezintă identificarea copiilor săraci din comunitate cu risc de a nu se înscrie la grădiniţă, facilitarea frecventării grădiniţei a acestor copii, prin măsuri integrate, asigurarea de îmbrăcăminte, încălţăminte şi rechizite şcolare pentru copiii eligibili înscrişi în proiect etc. În acest sens Consiliul Local Cugir urmează să contribuie cu suma de 3000 de lei, adică, 150 lei/copil – 100 de lei în octombrie şi 50 de lei în aprilie pentru un număr de 20 de copii. Asociaţia Ovidiu Rom asigură resursele pentru serviciile integrate pentru copiii care au frecventat 100% grădiniţa, pentru anul şcolar 2011-2012 tichete sociale în valoare de 9000 de lei precum şi suma de 1200 de lei rechizite şcolare.
La reuniunea de constituire a grupului local de acţiune au participat Maria Gheorghiu – director executiv Asociaţia „Ovidiu Rom”, reprezentantul Prefecturii, Marcela Şerban, directorul Şcolii nr. 2 Gabriela Lupu, coordonatorul zonal Adriana Muntean, Viorica Ştirb Nedel – şef serviciu SPAS – Cugir, şeful Poliţiei Cugir – Mircea Sentea, preşedintele Rom Cruc Cugir Ioan Lup şi Delia Niculaş, coordonator proiect s.a. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea