Opt persoane REȚINUTE după perchezițiile efectuate la 35 de adrese din Alba și alte județe. Sunt acuzate de evaziune fiscală și delapidare

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Opt persoane au fost reținute după perchezițiile efectuate, miercuri, în Alba și alte șase județe. Acestea sunt acuzate de evaziune fiscală și delapidare.

Dintre cele 22 de persoane vizate de percheziţii, 18 au fost identificate la domiciliu și aduse la sediul IPJ Alba pentru audieri.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Cele opt persoane reținute vor fi prezentate, joi, 15 martie, Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru dispunerea măsurilor legale.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

La data de 14 martie a.c., poliţiştii Servicului pentru Investigarea Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat 35 de percheziţii în judeţele Alba (7), Arad (8), Bihor (4), Cluj (11), Maramureş ( 2), Mureş (2) şi Caraş Severin (1).

Acestea s-au defășurat la locuințele a 22 de persoane bănuite de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2007 – 2012, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 1.461.014 lei.

Poliţiştii vor pune în executare 22 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

În activități sunt angrenați și polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba precum și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Arad, Bihor, Cluj, Mureş, Maramureş şi Caraş Severin.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei