Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

Operaţiunea Telefonul Chinezesc anunţă intensificarea luptei împotriva infracţionalitaţii economico-financiare

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce joi şi vineri poliţistii din judeţul nostru impreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au coordonat descinderile in forţă din 7 judeţe şi din municipiul Bucureşti, 12 persoane au ajuns în arest, sub acuzaţiile de contrafacere, punere în circulaţie de produse purtând o marcã identicã sau similarã cu o marcã înregistratã şi înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor. Ieri procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba au hotărât ca aceştia să fie cercetaţi în stare de libertate, primind însă interdicţia de a părăsi ţara.

Două camioane de marfă contrafăcută au ajuns ca probe în custodia I.PJ. Alba. S-au inventariat 14.581 de telefoane mobile de diferite mărci, 18.979 acumulatori pentru telefoane mobile, 19.528 de componente pentru telefoane mobile, 3.072 autocolante contrafăcute cu însemnele unor producători de telefoane mobile de renume, 182 generatoare electrice, 180 motopompe, 26 motoferăstraie, 16 bax-uri cu ceasuri şi îmbrăcăminte contrafăcută, un pistol cu gaz calibrul 9 mm, deţinut ilegal, suma de 18.700 lei,  1.700 euro şi 500.000 forinţi.

Marfa reprodusă în mod fraudulos după mărci foarte cunoscute ajungea la consumatori de bună-credinţă prin intermediul unor site-uri de internet, în pieţe, gări şi târguri sau chiar prin magazine. Produsele rămân în continuare la dispoziţia anchetatorilor ca probe, după care vor fi distruse.

Destructurarea unor reţele naţionale de trafic de produse electronice contrafăcute aduce din nou în prim plan vulnerabilitatea vămilor şi a colaborării infractorilor cu reprezentanţi ai unor instituţii, plătiţi din bugetul de stat şi care şi-au pierdut vigilenţa, permiţând circulaţia pe teritoriul României a acestor mărfuri care aduc prejudicii deosebit de mari, atât bugetului de stat prin neplata taxelor, cât şi cumpărătorilor de bună credinţă.

Chestorul principal de poliţie, Nicolae Ioan Cabulea nu a ascuns faptul că investigaţiile se desfăşoară în continuare iar cercetarile intreprinse de Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Alba s-ar putea extinde, cu sprijinul poliţiştilor din IGPR in mai multe judeţe decât cele 7 iniţiale, ajungandu-se la instrumentarea unor dosare foarte complexe la scară naţională.

Bogdan PRESECAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea